Wspólnota: Meander
Ulica: Strusia
Wysłany: Pią 20 Maj, 2005
moncie napisał/a:
I prosze nie martwić się o śmietnik strusiowy bo ta "wstrętna poducha" dorzuca kase za wywóz śmieci z rzeczonego.
Potwierdzam do do kosza
nie krytykujmy Poduszkowców za to, że się wprowadzili do mieszkań za które zapłacili ... raczej kondolencje powinny się należeć, że mają takich sąsiadów na osiedlu, którzy swoją agresję na nich przekładają ...
to że Poduszkowcy są bliżej niż M-H nie oznacza, że powinni dostawać lanie zamiast M-H ...
I prosze nie martwić się o śmietnik strusiowy bo ta "wstrętna poducha" dorzuca kase za wywóz śmieci z rzeczonego.
Potwierdzam do do kosza
nie krytykujmy Poduszkowców za to, że się wprowadzili do mieszkań za które zapłacili ... raczej kondolencje powinny się należeć, że mają takich sąsiadów na osiedlu, którzy swoją agresję na nich przekładają ...
to że Poduszkowcy są bliżej niż M-H nie oznacza, że powinni dostawać lanie zamiast M-H ...
Dziękuję, więcej osób z takim podejściem a ludziska się dogadają, no i milej bedzie mieszkać, wszystkim.
Dziękuję, więcej osób z takim podejściem a ludziska się dogadają, no i milej bedzie mieszkać, wszystkim.
Ja też dziękuję! Wiecie, że MH wybudował Poduszkę na miejscu osiedlowych terenów zielonych? Milej to wam będzie dopiero, jak się okaże, że MH kupił sobie dotację UE i w ciągu najblizszych tygodni, z sobie własciwym pietyzmem i starannością wybuduje na dziedzińcu Poduszki elektrownię jądrową. http://europa.eu.int/scad...lti-hekk.poland
ale się dzieci będą cieszyć!
No to MH - do roboty!
_________________ Czechy muszą mieć dostęp do morza!
Wiecie, że MH wybudował Poduszkę na miejscu osiedlowych terenów zielonych?
Tereny zielone w dalszym ciągu mogą powstać tam gdzie jest Poduszka.
MH musiałby stworzyć je na dachu Poduszki.
Nie kuśmy losu - jakiś element to przeczyta, i zaraz przyjadą czerwone samochodziki MH, przywiozą Niezwykle Fachowych Fachowców, a oni przemalują dachy Poduszki ZIELONĄ FARBĄ radioaktywną
I zielono i tanio!
Robicie z nas potworów. A my nie robimy nic złego ani Poduszkowcom, ani innym mieszkańcom tego osiedla!!! Po prostu nie chcemy mieć wyjazdówki pod swoimi oknami. Misiom MH zrobił krzywdę straszną - współczuję serdecznie ludziom których okna wychodzą na wspaniałą drogę, szczególnie w godzinach powrotów z pracy. Ale my sobie takiego kuku nie damy zrobić i myślę że nikt z Was również nie chciałby na swoim terenie takiego wyjazdu. Proszę nie oskarżajcie nas, że jesteśmy potworami, tylko dlatego, że chcemy normalnie żyć. Ja rozumię Was, ale pretensje to Wy powinniście kierować do MH - i to oni powinni Wam zapewnić drogę dojazdową z prawdziwego zdarzenia, a nie my.
Wspólnota: Meander
Wysłany: Sob 21 Maj, 2005
Misiek napisał/a:
moncie napisał/a:
Ja też dziękuję! Wiecie, że MH wybudował Poduszkę na miejscu osiedlowych terenów zielonych? Milej to wam będzie dopiero, jak się okaże, że MH kupił sobie dotację UE i w ciągu najblizszych tygodni, z sobie własciwym pietyzmem i starannością wybuduje na dziedzińcu Poduszki elektrownię jądrową. http://europa.eu.int/scad...lti-hekk.poland
No to MH - do roboty!
jezu .. Misiek .. wszyscy o tym wiedzą .. to tak jakbyś pisał a wiecie, że trawa jest zielona ...
tylko mam wrażenie, że na mieszkańcach Poduszki chcesz się odegrać za to że musisz ich oglądać zamiast placu zabaw dla dzieci ... a to, wybacz, ale mnie osłabia .. to taaaakie dziecinne
Wspólnota: Poduszkowiec
Albatroska- no to zrobił nam Mh droge tyle ze pod oknami Miśków my niestety nie mamy jeszcze zarzadu więc nawet decyzjie o rozmowach ciezko nam podjać zarząd bedziemy mieli dopiero 1 czerwca jak dobrze pójdzie i dopiero bedziemy mogli walczyć całą parą z Mh i dogadywać się i innymi zarządami.
niestety nie mamy jeszcze zarzadu ... bedziemy mieli dopiero 1 czerwca jak dobrze pójdzie i dopiero bedziemy mogli walczyć całą parą z Mh
Niestety zarząd nie może wszystkiego i nie zawsze może występować w imieniu mieszkańców. Być może lepszą (lub równoległą drogą) są indywidualne (ale najlepiej w dużej ilości) wystąpienia do sądu o sprzedaż mieszkania z wadami (a brak drogi jest na pewno wadą). A do sądu lepiej występować czym prędzej, bo różne terminy lubią się przedawniać.
niestety nie mamy jeszcze zarzadu ... bedziemy mieli dopiero 1 czerwca jak dobrze pójdzie i dopiero bedziemy mogli walczyć całą parą z Mh
Niestety zarząd nie może wszystkiego i nie zawsze może występować w imieniu mieszkańców. Być może lepszą (lub równoległą drogą) są indywidualne (ale najlepiej w dużej ilości) wystąpienia do sądu o sprzedaż mieszkania z wadami (a brak drogi jest na pewno wadą). A do sądu lepiej występować czym prędzej, bo różne terminy lubią się przedawniać.
popieram - wszyscy a nie tylko Poduszka - nasze osiedle nie spelnia wymogow zwiazanych z iloscia miejsc parkingowych i jeszcze kilka innych powodow sie znajdzie - DO SADU MARSZ - no i oczywiscie zacznijmy sie pakowac.
my tu się kłócimy o drogę, a czy wiemy kto miałby za to zapłacić. Jeśli (teoretycznie) Pan Teperek chciał sprzedać grunt - to napewno nie za grosze. Kto będzie płacił? I co da nam droga do Słowiczej. Jak się z tej uliczki wyjeżdz każdy kto ma samochód wie. Czy nie lepiej byłoby się zastanowić, jak przebić się do trasy na Magdalenkę?
_________________ Albatroska
woweq totalny rekordzista to kluczyk czy szczoteczka?
no to ja juz nie wiem co jest najlepsze dla osiedla jako calosci? likwidacja wszystkich blokad/plotw/bram i jedno wspolne ogrodzenie? a moze ta masa bramek/zameczkow/etc. nie wiem....temat jest drazliwy - bo jednak dotyczy wszystkich - poczawszy od kierowcow a na osobach z dzieciecymi wozkami konczac jak sie zlikwiduje wszystkie ogrodzenia miedzy wspolnotami to ruch chyba sie jakos powinien automatycznie troszke sie rozlozyc po rowno? nie wiem czy mam racje
No to MH - do roboty!
jezu .. Misiek .. wszyscy o tym wiedzą .. to tak jakbyś pisał a wiecie, że trawa jest zielona ...
tylko mam wrażenie, że na mieszkańcach Poduszki chcesz się odegrać za to że musisz ich oglądać zamiast placu zabaw dla dzieci ... a to, wybacz, ale mnie osłabia .. to taaaakie dziecinne
Ja nie piszę, że trawa jest zielona, tłumaczę tylko żeby pretensje zdjąć ze wspólnoty MIŚ i przenieść wreszcie na MH. To tam powinni wszyscy domagać się dotrzymania umów i zapewnienia legalności naszych domów. A nie, jak co poniektórzy, skakać do góry z radości, że MH puści Misiom pod oknami ruch po "częściowo utwardzonej działce budowlanej" zamiast po drodze, która jest wymagana prawem. Czyj to będzie sukces? Czy aby na pewno osiedla? Pisze się tu dużo o kompromisie, o pierwszym kroku do normalności - dzięki za taką normalność. MH osiągnął "kolejny kompromis", na szczęscie oni juz raz tę drogę rozbierali
I podkreślam - nigdzie nie pisałem i nie napiszę, że mam coś do mieszkańców Poduszki. Natomiast nie jestem w stanie polubić ludzi, nieważne skąd, którzy złośliwie i bezmyślnie cieszą się z "sukcesów" MH, tylko dlatego, że Miśkom będzie gorzej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum