Ulica: Albatrosów
Wysłany: Sro 18 Maj, 2005
może jednak droga nie została zalegalizowana i pod pretekstem remontu ją po prostu zlikwidowali?
_________________ A to Polska właśnie. Kraj społecznej szczęśliwości i wolnej przedsiębiorczości, w którym strzela się do gości, jak się im zazdrości...
Moje nastawianie do bram jako takich nie zmieniło się od chwili powstania pierwszej z nich. I się nie zmieni.
Natomiast nastawienie do bram, jako dźwigni nacisku na ukochany MH jest zgoła inne.... Tyle że skoro nie realizujemy wspólnej i spójnej polityki, którą kiedyś tam wszystkie zarządy ustaliły to sens "dźwigni" się nieco zatracił. Teraz każda wspólnota myśli co postawienie lub nie postawienie kolejnej bramy da tylko i wyłącznie tej konkretnej wspólnocie. Tak więc jedni stawiać nie będą, inni będą.
Wspólnota: Meander
Ulica: Strusia
Wysłany: Sro 18 Maj, 2005
Marcin napisał/a:
Teraz każda wspólnota myśli co postawienie lub nie postawienie kolejnej bramy da tylko i wyłącznie tej konkretnej wspólnocie.
ale przecież to dokładnie Twoja postawa ... czyli to co sam pisałeś o swoim nastawieniu jak postępujesz w życiu ... oupsss chyba sobie sam dołek wykopałeś i w niego wpadłeś ...
Powtórzę raz jeszcze:
1. nie jestem przeciwnikiem działań wspólnych o ile służą interesowi wszystkich i nikt na nich nie traci (tak miała być prowadzona wspólna polityka bramowa).
2. działania konkretnych wspólnot z założenia są ukierunkowane na dobro własne i trudno się temu dziwić (co obecnie każda wspólnota robi, z waszą włącznie)
Gdzież tu niespójność? To co się dzieje na osiedlu jest idealnie zgodnie z moją logiką i zdrowym rozsądkiem. Skoro nkt nie jest się w stanie dogadać "globalnie" to każdy ciągnie za własny koniec kocyka, żeby jak największą jego część wyrwać. I dziwić się nie należy.
modliszka totalny rekordzista AI - Artificial Intelligence
Wysłany: Sro 18 Maj, 2005 Re: A jednak...
M-Teo napisał/a:
Jeśli wierzyć ogłoszeniu wywieszonemu na klatkach Poduchy przez DeSilvę, w dniach 16-25.05 (chyba dobrze doczytałem), droga płytowa będzie modernizowana. Na ten czas ma być otwarty przejazd pod budynkiem Tukanów.
Czyli, że chyba ta droga stała się legalna...(?)
Nie jeżdże drogą płytową, dlatego mało sie tym interesuje, ale szłam nia w tym tygodniu i powiem tyle.....wspołczuje ludziom, którzy maja okna, co gorsza balkony na strone płyt. Koszmar Dlaczego, nie zrobią A9 przez Tukanów ? szeroko, prosta trasa, piekny teren mozna podczas jazdy podziwiac
_________________ "zanim język puścisz w taniec
nałóż na mordę kaganiec..."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum