Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe Strona Główna Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe
Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum mieszkańców ulic: Albatrosów, Strusia, Pelikanów i Tukanów

•  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •   Statystyki  •  Rejestracja  •   Zaloguj  •   Album  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
Paintball 16.07.2005
Autor Wiadomość
wist 
lubi się odzywać

Wysłany: Pon 04 Lip, 2005   Paintball 16.07.2005

Jest ktos chetny? Szacunkowy koszt takiej zabawy to 60-100zl na glowe...
Na razie bierzemy pod uwage firmy:
1. www.paintball.com.pl - fort chrzanow, grupa rzedu 20-30 osob max
2. www.sig-paintball.pl - poligon w wesolej, grupa do 500 osob ;)
3. www.combatzone.pl - gora kalwaria, do 50 osob
4. www.imola.pl - pole w losiu. nie gralem tam, ale podobno na max 10 osob

Poki co mam cztery osoby pewne + trzy na 80%...

pzdr,
wist

Ignac 
totalny rekordzista
Doktorek Habilitowany

Wysłany: Pon 04 Lip, 2005   

Wszelki duch... :shock: Starszy Kulkowy się odezwał... :shock: 8) :lol: :twisted: :twisted: :twisted:
Ja niestety się nie piszę... no chyba, że maskotki wam potrzeba do robienia atmosfery... :roll: będę udawał rannego i trzeba mnie będzie na noszach targać za oddziałem :wink: 8) :lol: (tylko proszę o zabezpieczenie odpowiedniej ilości lekarstwa... :wink: :lol: przecież nie chcecie żebym po imprezie był bardziej chory niż przed). :P :roll: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

wist 
lubi się odzywać

odezwal sie, odezwal... wakacje przyszly, dziecko wywiezione do dziadkow - to i troche wiecej czasu ma :)

a nosic mozemy, nie ma problemu... jeden ze scenariuszy tego wymaga ;)

pzdr,
wist

EDIT: odpowiedzial mi paintball.com.pl
Nasz cennik jest następujący:
-45zł wypożyczenie sprzętu (w tym 100 kulek)
-15zł dodatkowe kulki (w tarkcie zamawiania sprzętu - później są po 20zł/100szt)
-10zł mundur
Są to wszytskie koszty, uwzględniające sprzęt, sędziów, teren itp.
Osoby mające swój sprzęt płacą jesynie za wejscie na pole (5zł) i za CO2 (5zł). Kulki dla osób mających swój sprzęt są po 10gr/szt

Na koniec możliwe jest ognisko lub grill (gratis, Panowie muszą tylko przynieść produkty i napoje:)

Ponieważ w większości byłaby to grupa grająca pierwszy - drugi raz, proponowałbym następujące scenariusze:
-eliminacja, drużyny rozpoczynają w budynkach (gracze zapoznają się ze sprzętem, z budynkami)+rewanż
-eliminacja w lesie+rewanż
-zdobycie budynku - scenariusz ten wymaga już zastosowania odpowiedniej taktyki - atak powinien byc przeprowadzony z kilku stron, w jednym czasie. Rewanż.
-w zależności od ilości pozostałych kul, kolejnym scenariuszem będzie zdobycie flagi (wzgórza) lub gra - Predator (30% uczestników wciela się w rolę Predatora (gracze ci mają najwięcej kulek i aby ich wyeliminować potrzebne są dwa trafienia), nastomiast reszta to Marines (mają mniej kulek i jedno trafienie jest wymagane aby zostali wyeliminowani)
-Getysburg - drużyny stają w pewnej odległości od siebie, na otwartej przestrzeni, w szyku zwartym. Strzał mogą oddać tylko na komendę Ognia!
Można oddać tylko jeden strzał, nie można unikac kul - to naprawdę trzeba przeżyć
Możliwe oczywiście są też inne scenariusze - jest to jedynie propozycja.

Dojazd: jadąc ulicą Radiową w kierunku Radiowa przejeżdzamy przez tory tramwajowe (20-tka), po pewnym czasie mamy przed sobą zakręty, po chwili pojawi się niebieski kierunkowskaz Fort Radiowo (strzałka w lewo) - jesteśmy już blisko. Kawałek dalej, w momencie, gdzie ulica Radiowa skręca łukiem w prawo, my jedziemy prosto, wjeżdzając na drogę zrobioną z płyt chodnikowych (6-kątnych). Teraz już jedziemy cały czas prosto - tak jak prowadzi droga. Mijamy wpierw po lewej stronie jednostkę wojskową, następnie przejeżdzamy przez tory kolejowe, nastepnie jedziemy przez las (po obu stronach drogi
(już asfaltowej) jest tzw ścieżka zdrowia) aż wjedziemy do jednostki wojskowej (brak bramy).
Już w jednostce, jadąc asfaltową drogą, trzymamy się lewej strony - aż dojedziemy do budynku pomalowanego w zielone plamy (będzie po lewej stronie, a naprzeciwko nas będzie 15m nasyp). Tuż przed budynkiem skręcamy w lewo i po około 30m będzie już nas można zobaczyć.
Dojazd może wydawać się skomplikowany, ale ponieważ nie ma tam gdzie zabłądzić, powinno się udać.

Pozdrawiam
Michal Kojtych

/---
dla chetnych sugeruje 200 kulek, czyli koszt taki sam jak w zeszlym roku: 70zl.

314TeR 
Admin

Wspólnota: Meander
Ulica: Strusia

To ja na dziś tak na 80% też się piszę :)

wist 
lubi się odzywać

Wysłany: Wto 05 Lip, 2005   

no to super :)
koledzy z pracy, znajomi - rowniez mile widziani :)

pzdr,
wist
EDIT:
hmmm... niezbyt spostrzegawczy jestem, wiem... ale tlumaczylem kumplowi jak dojechac i... dobrze ze nie skumal, bo to nie jest w Chrzanowie, tylko w Radiowie. :)
otworzyli nowe pole, moze byc ciekawiej niz na poprzednim - glownie z powodu budynkow.

Miszag 
lubi się odzywać
rowerzysta-cyklista

Wysłany: Pią 08 Lip, 2005   

Ja wstępnie się deklaruję, powiedzcie do kiedy trzeba potwierdzić. Może jeszcze Synka namówię.

Synek 
odzywa się w niedziele i święta
Rock forever

Wysłany: Sob 09 Lip, 2005   

Rewelacyjny pomysł, mnie nie trzeba namawiać. WCHODZĘ. Tylko nie w weekend 15-17.07 (jestem w Rzeszowie na siatce). :D

wist 
lubi się odzywać

Wysłany: Pon 11 Lip, 2005   

no to juz pora zbierac potwierdzenia... :)
jutro-pojutrze (wrotek/sroda) musze zarezerwowac sprzet, pole i sedziego, wiec bym prosil... :)

pzdr,
wist
ps. na razie mam 9 potwierdzonych osob. czekam na wiecej :D

[ Dodano: Pią 15 Lip, 2005 ]
o, forum odzylo :)

ostatnia szansa - gramy jutro o 15. jak na razie jest 14 osob chetnych/potwierdzonych, zarezerwowane mamy dodatkowe 4 zestawy sprzetu; gdyby ktos sie chcial dolaczyc... zapraszam :)

pzdr,
wist

KosiiMazakii
lubi się odzywać
I'm a littla taliban...

Wysłany: Pią 15 Lip, 2005   

enemy spoted!

[ Dodano: Nie 17 Lip, 2005 ]
no i sie odbyl :) niech zaluja ktorzy nie byli....
za 2 tyg szansa kolejna :)

Odpowiedz do tematu