strzelanie jest zorganizowane przez firme, ktora zajmuje sie tym zarobkowo, na ich terenie, oznaczonym itp. jesli potrzebujesz jakis zaswiadzczen, z ochota wrecze Ci kontakt do nich, abys mogl zweryfikowac wszystko, wlacznie z ich zeznaniem podatkowym za rok ubiegly.
pzdr,
wist
ps. tak, wiem, mialem nie odpowiadac...
KosiiMazakii lubi się odzywać I'm a littla taliban...
Wysłany: Czw 21 Lip, 2005
a co to za pytanie? czy ja cie pytam czy firma z ktora jezdzisz na wakacje ma zrobiony przeglad autokaru albo samolotu?
albo czy sa ubezpieczeni od tego ze ktos postanowi pospacerowac sobie po pasie startowym w trakcie startu?
cos sie widze zagotowales ale nie w moja strone takie uwagi!
a tego to sie nie spodziewalem......
czy u Ciebie plonk nie dziala ???? powinienes to zglosic Adminowi....
ale skoro juz odpowiedziales to zapytam... czy wszystkie imprezy strzeleckie, w ktorych uczestniczyles maja zabezpiecznia ???
[ Dodano: Czw Lip 21, 2005 14:48 ]
KosiiMazakii napisał/a:
a co to za pytanie? czy ja cie pytam czy firma z ktora jezdzisz na wakacje ma zrobiony przeglad autokaru albo samolotu?
albo czy sa ubezpieczeni od tego ze ktos postanowi pospacerowac sobie po pasie startowym w trakcie startu?
widze jednak ze czasami pwaro jest lekko naciagniete skoro w ten sposob napisales
KosiiMazakii napisał/a:
cos sie widze zagotowales ale nie w moja strone takie uwagi!
1. nie zagotowalem sie.
2. nie sa to uwagi do Ciebie tylko chec pokazania ze nie wszedzie prawo jest przestrzegane.. i w lamaniu tego prawa uczestnicza te same osoby, (osoba) ktore wymagaja kategorycznie przestrzegania prawa na osiedlu kompletnie bez tolerancji -- hehe chyba to bedzie niedlugo najmodniejsze slowo na forum...
3. chcialem tez sprawdzic czy Wist postapil zgodnie z obietnica... chcialem dowodu dla potwierdzenia mojej tezy ze i tak przeczyta oraz odpowie predzej niz sie tego spodziewa...
a tego to sie nie spodziewalem......
czy u Ciebie plonk nie dziala ???? powinienes to zglosic Adminowi....
3. chcialem tez sprawdzic czy Wist postapil zgodnie z obietnica... chcialem dowodu dla potwierdzenia mojej tezy ze i tak przeczyta oraz odpowie predzej niz sie tego spodziewa...
coz... kf mentalny ma te przewage nad rzeczywistym (chociaz z drugiej strony - jest tez jego wada), ze widac wypowiedzi tego, kogo sie tam umiescilo. a juz szczegolnie w sledzonych przez siebie watkach, bo dostaje zawsze maila z informacja, ze ktos tu cos napisal. dyskusji z Toba w tematach 'imprezy' i 'parkowanie' zaprzestalem, chociaz palce mnie swierzbily...
jeden post juz, jak widzialem Ci usunieto - z powodu ze byl napastliwy i niezgodny z tematem. tutaj uznalem, ze prosisz o wyjasnienie, jako potencjalny uczestnik zabawy... skoro nie jestes zainteresowany niczym innym, niz tylko prowadzeniem burd (czy to slownych, czy tez rzeczywistych) - przykro mi, ze zepsulem Ci zabawe odpowiedzia. poki sie jednak wyraznie nie zadeklarujesz, ze nie interesuje Cie ten temat, a tylko szukasz czegos, zeby udowodnic, ze wybiorczo traktuje prawo... coz, zawiedziesz sie.
gawron napisał/a:
ale skoro juz odpowiedziales to zapytam... czy wszystkie imprezy strzeleckie, w ktorych uczestniczyles maja zabezpiecznia ???
co oznaczaja dla Ciebie "zabezpieczenia"? zaplecze medyczne? ubezpieczenie uczestnikow? specjalnie przeznaczony do tej zabawy teren? kordon policji dookola poligonu?
jesli pytasz czy gram "na dziko" to nie - zawsze grywalem w painta na specjalnie do tego przeznaczonych polach. rozumem ze Ty nie jestes zwolennikiem poszanowania prawa, cudzej wlasnosci i tego typu pierdulek? bo podejrzenie o to mnie, wlasnie takie podejscie sugeruje (w koncu kazdy sadzi po sobie, prawda?)
coz, wiem, trzeba wydac 5 czy 10 (w szczycie moze nawet i 20) zlotych polskich zeby wejsc na pole komercyjne jesli sie ma wlasny sprzet... wow. takiej kupy forsy to moj domowy budzet raz na dwa tygodnie na pewno nie jest w stanie zniesc. pewnie dlatego ze na gaz i kulki wydaje wiecej, ze juz o wyposazeniu sie na taka impreze nie wspomne.
poza tym pola komercyjne maja pewna przewage nad dzikimi - zazwyczaj nie ma na nich takiej ilosci potluczonego szkla, smieci, czy grzybiarzy albo innych spacerowiczow. od tego jest organizator i to on sie takimi rzeczami ma zajmowac - a jesli ktos sie natnie na takim polu, to wiecej na nie nie wroci, wiec organizator straci klienta.
pzdr,
wist
ja nie zamierzam sie sprzeczac czy kogokolwiek prowokowac....ty widze do tego zmierzasz, ale nie ze mna...
btw: malo sobie wrogow narobiles juz?
odpowiem wiec inaczej....
odpowiem zainteresowanym...gawron i tak zaraz sie do czegos doczepi....proponuje jednak by mowil o czyms o czym ma choc cien pojecia, inaczej tylko sie osmiesza
a co do paintballa....nigdy nie gralem na zadnym dzikim polu, zawsze byl organizator ktory odpowiadal za calosc, zawsze jest przeszkolenie i pouczenie nowych graczy, nigdy tez nie zdazylo sie tak by na polu pojawila sie osoba nieupowazniona...nawet osoby towarzyszace nie wejda na pole bez maski ochronnej i zgody organizatora po poinformowaniu o tym sedziego i przerwaniu rozgrywki...
[ Dodano: Czw 21 Lip, 2005 ]
zastanawiam sie czy lamie prawo jezdzac winda w biurze....qrna a jak nie ma przegladu technicznego zrobionego...pie****le ide po schodach
oj ... jak widze znowu nadepnelem na odcisk z przeszlosci ... zlozylo sie tak, iz bywalem na strzelanku --- bywalem na zorganizowanych i bywlaem na takich co sobie kilka osob organizuje.... pewnie Wist Wiesz o czym mowie... przeciez jestes uczestnikiem forum painta i znasz zasady organizowania imprez.
w jednym i w drugim przypadku pole nie bylo oznaczone i mozna bylo smialo na nie wejsc...
chodzi mi tylko, ze moze ktos bez maski oberwac i np. stracic oko.... o punkcie medycznym nawet nie pomyslalem choc pewnie czasami by sie przydal...
pytalem tez bo kiedys bylem pod Gora Kalwaria i po nieprzemyslanym zachowaniu jednego z uczestnikow przyjechala policja --- domyslam sie ze znasz ta historie z opowiadan znajomych uczestnikow roznych imprez...
tak Wist prowokowalem Ciebie i specjalnie wybralem ten temat zebys mogl sobie po nmnie jeszcze pojezdzic ... uslyszalem odglos plusku ale nadal jak widze, glowe mam na tafla wody (oczywiscie w kiblu)...
no dobra chlopaki -- koniec przepychanek --- juz sie uspokoilem po wczorajszym "rodzinnym" zajsciu.
Wist wyciagnij mnie z tego przyslowiowego kibla do ktorego mnie wpakowales i po sprawie..
Wspólnota: Meander
Ulica: Strusia
Panowie, na temat legalności imprezy było powiedziane już wszystko.
Zakończcie wymianę ciosów w kolejnym wątku.
Jak chcecie się kłócić to na PW, GG, albo Tlen, rozruba publiczna i prowokacje nie mają tu sensu.
Prosze, nie dajmy się prowokować. Czy nie znacie funkcji ingnorowania postów danego Użytkownika ?
Gawronie, jak rozumiem chciałeś się upewnić, że impreza na którą chcesz sie wybrać jest zabezpieczona i jest to ważny element decyzyjny o którym musisz wiedzieć, aby się z kolegami tam wybrać ? bo inaczej tego nie widzę.
_________________ Zły to ptak, co własne gniazdo kala.
uhm....twoja sprawa na jakie painty jezdzisz...ja napisalem o swoich...
a to ze mozna oko starcic...mozna, zawsze sie moze jakis pijany napatoczyc ale nikt z tego powodu nie bedzie grodzil terenu zasiekami ani go patrolowal....
punkt medyczny....hmmm...ostatnio koles rozwalil sobie mocno glowe, punktu nie bylo ale apteczka dobrze wyposazona i sprawne rece (przeszkolone) sie znalazly....
choc ja tez tesknie za pielegniareczkami nawet postrzelic bym sie dal powaznie
[ Dodano: Czw 21 Lip, 2005 ]
no i wystraszyl nam chetnych na strzelanie...
i teraz pielegniarki potrzebne...sa jakies?
wiecej wyjasnac nie bede ... napisalem wystarczajaco duzo i jak mysle jasno.
[ Dodano: Czw Lip 21, 2005 16:42 ]
KosiiMazakii napisał/a:
no i wystraszyl nam chetnych na strzelanie...
nie... no nie przeszadaj --- byli chetni???
IMHO cala dyskusja raczej zachecila bo pokazala, iz nie proponujesz niczego na dziko tylko z pelnym przygotowaniem....
[..]Prosze, nie dajmy się prowokować. Czy nie znacie funkcji ingnorowania postów danego Użytkownika ?
znamy... ale przyzwyczailismy sie do poprzedniej wersji phpbb w ktorej nie bylo i zapomnielismy.
dziekuje, juz nie musze uzywac mentalnego...
Użytkownik został dodany do twojej listy ignorowanych. Kliknij Tutaj żeby zobaczyć jego post.
Kliknij Tutaj żeby przejść do swojej listy ignorowanych
pzdr,
wist
modliszka totalny rekordzista AI - Artificial Intelligence
Wysłany: Pią 22 Lip, 2005
Ja nigdy nie bawilam sie w tego rodzaju "zabawe"....sluchałam jedynie wrażeń osob, które brały udział w takich "szaleństwach" i podziwiałam ich siniaczki
Siniaki jednak nie były w stanie przyćmić zachwutu i wrażeń, jakie osoby przeżyły na polu walki ...
Mnie również kusi, zeby wziąć udział w tego rodzjau zabawie, odstrasza jedynie to, iż jest lato i jak ja bede wygladała z siniakami na calym ciele ...
Dlatego wole poczekac do jesieni, kiedy to bedzie sie nosiło wiecej ubranek
_________________ "zanim język puścisz w taniec
nałóż na mordę kaganiec..."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum