Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe Strona Główna Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe
Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum mieszkańców ulic: Albatrosów, Strusia, Pelikanów i Tukanów

•  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •   Statystyki  •  Rejestracja  •   Zaloguj  •   Album  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
sport
Autor Wiadomość
gawron 
totalny rekordzista

Wysłany: Pon 24 Paź, 2005   sport

byl sobie trener --- Engel sie nazywal... juz nie jest trenerem - Wisly Krakow... na obiecankach sie skonczylo...

ciekawe czy przypadkiem terez Legii nie zabiora Wdowczyka???
osobiscie - chetnie Zielinskiego bym im wyslal :lol:

ps. nowy watek, poniewaz nie znalazlem zadnego, gdzie mozna o sporcie troche poklikac... :D

Wojtekk 
szybki pisarz

Wysłany: Pon 24 Paź, 2005   

Skoro o sporcie - wszelakim jak rozumiem, to co powiecia na przełamanie długoletniej passy Michaela Schumachera w F1...?
Wiem, że i tak jest niezły i trochę zrobiły opony, ale przynajmniej ma już w miarę równorzędnych konkurentów...

kasiekk 
totalny rekordzista
etatowa zołza

Wysłany: Pon 24 Paź, 2005   

Dla mnie natomiast zdumiewający był finał: O'Sullivan - Higgins :)

gawron 
totalny rekordzista

Wysłany: Wto 25 Paź, 2005   

Wojtekk napisał/a:
Wiem, że i tak jest niezły i trochę zrobiły opony, ale przynajmniej ma już w miarę równorzędnych konkurentów...

ma bo zmienili przepisy i ustawili je tak ze cos w zespole MS nie pasuje ... nie wiem dokladnie dlaczego, ale ma to cos wspolnego z treningiem, brakiem mozliwosci wymiany opon oraz dotankowaniem bolidu... zaznaczam, ze nie jestem fanem MS i bardzo sie ciesze ze nie zostal Mistrzem Swiata.
kasiekk napisał/a:
Dla mnie natomiast zdumiewający był finał: O'Sullivan - Higgins

dawno juz nie sledzielem snookera... ktory wygral???.. kiedys wszystko wygrywal O'Sullivan... czy dobrze sie domyslam, iz wygral Higgins...???

M4b 
totalny rekordzista
Brak tytułu :)

Wspólnota: Pelikanów
Ulica: Pelikanów
Wysłany: Wto 25 Paź, 2005   Re: sport

gawron napisał/a:
byl sobie trener --- Engel sie nazywal... juz nie jest trenerem - Wisly Krakow... na obiecankach sie skonczylo...

ciekawe czy przypadkiem terez Legii nie zabiora Wdowczyka???
osobiscie - chetnie Zielinskiego bym im wyslal :lol:

ps. nowy watek, poniewaz nie znalazlem zadnego, gdzie mozna o sporcie troche poklikac... :D

Oj tu bym uważał.
Zieliński to bardzo obiecujący trener - Legia go "spaliła" na początku - chłopak ledwie zszedł z boiska jako zawodnik, i już za chwilkę I-szy trener I-szej drużyny jednego z najmocniejszych (jak na polskie warunki) klubu, z ogromnymi oczekiwaniami kibiców i zarządu. Za szybko ... Za małe doświadczenie trenerskie...
Teraz wreszcie jest tam gdzie być powinien - jako asystent trenera nabierze doświadczenia i wyrośnie na wartościowego trenera. Na pewno nei bez znaczenia też jest staż trenerski jaki go czeka w ...F.C. Barcelona.
Tak tak - jeden z najsilniejszych klubów w Europie. Ma tam pojechać na staż, obserwować i uczyć się od najlepszych, w jednym z najlepszych klubów.

M4b 
totalny rekordzista

Wojtekk napisał/a:
Skoro o sporcie - wszelakim jak rozumiem, to co powiecia na przełamanie długoletniej passy Michaela Schumachera w F1...?

Zobaczymy co się będzie działo dalej.
W następnych latach wejdą kolejne zmiany w przepisach - np. zakaz zdalneo (radiowego)zmieniania charakterystyki silnika przez ekipę mechaników w trakcie wyścigu. Na razie mechanicy zmieniają nastawy silnika zdlanie w trakcie wyścigu - inne na sam start, inne na spokojną jazdę , inne na jazdę jazdę i częste wyprzedzanie.
Taka zabawa zdlanie sterowanymi samochodzikami.
Zmiany które już zaszły - zakaz dowolnych wymian silników kiedy tylko ekipy mają ochotę, określona ilość zestawów opon jakich można użyć itp. już zmieniają ten sport , moim zdaniem na korzyść . Zaczną się zno liczyć kierowcy, ze swoimi umiejętnościami, techniką, charakterem. Do tej pory była to taka zabawa ludzików siedzących w boksach obok toru, wspomaganych komputerami, a kierowcy w zasadzie byli wypełniaczem kabiny.

gawron 
totalny rekordzista

M4b napisał/a:
jako asystent trenera nabierze doświadczenia i wyrośnie na wartościowego trenera.

tego mu zycze... ale dzis ciesze sie ze nie jest pierwszym w Legii :D ... za to jako pierwszego choc na kilka kolejek w Wisle chetnie bym go zobaczyl 8) 8)

Destiny 
totalny rekordzista

M4b napisał/a:
np. zakaz zdalneo (radiowego)zmieniania charakterystyki silnika przez ekipę mechaników w trakcie wyścigu. Na razie mechanicy zmieniają nastawy silnika zdlanie w trakcie wyścigu - inne na sam start, inne na spokojną jazdę , inne na jazdę jazdę i częste wyprzedzanie.

ojej! teraz to upadł mój wyścigowy światopogląd! nie miałam o tym zielonego pojęcia... :( myślałam, że większość zależy od kierowcy... :|

M4b 
totalny rekordzista

Destiny napisał/a:
M4b napisał/a:
np. zakaz zdalneo (radiowego)zmieniania charakterystyki silnika przez ekipę mechaników w trakcie wyścigu. Na razie mechanicy zmieniają nastawy silnika zdlanie w trakcie wyścigu - inne na sam start, inne na spokojną jazdę , inne na jazdę jazdę i częste wyprzedzanie.

ojej! teraz to upadł mój wyścigowy światopogląd! nie miałam o tym zielonego pojęcia... :( myślałam, że większość zależy od kierowcy... :|

A tu widzisz - sztaby mechaników w trakcie wyścigu potrafią (i robią to) totalnie pozmieniać ustawienia silnika, zawieszenia itp.
Kierowca Formuły 1 ma wcisnąć gaz w opór i utrzymywać pojazd we właściwym kierunku. Reszte robią komputery i mechanicy.

Destiny 
totalny rekordzista

M4b napisał/a:
A tu widzisz - sztaby mechaników w trakcie wyścigu potrafią (i robią to) totalnie pozmieniać ustawienia silnika, zawieszenia itp.
Kierowca Formuły 1 ma wcisnąć gaz w opór i utrzymywać pojazd we właściwym kierunku. Reszte robią komputery i mechanicy.

ciekawe jak to wpłynie u mnie na oglądanie Formuły...? :?
całe szczęście wolę motocrossy ! :mrgreen:

M4b 
totalny rekordzista

Jest wiele sportów motorowych gdzie liczy się przede wszystkim kierowca i jego umiejętności - wszystkie motocyklowe, z samochodowych rajdy, o ile samochody WRC to też potwory, o tyle nie można w nich dowolnie grzebać i sterować w czasie jazdy. Jak coś działa to działa, jak nie - nie ma jazdy. Jak kietrowca umie wykorzystać to co mu w samochodzie zamontowano to jedzie po puchary, jak nie umie, zamyka stawkę.

Destiny 
totalny rekordzista

M4b napisał/a:
Jest wiele sportów motorowych gdzie liczy się przede wszystkim kierowca i jego umiejętności - wszystkie motocyklowe

i to jest to, co misie lubią najbardziej :D

kasiekk 
totalny rekordzista
etatowa zołza

gawron napisał/a:
wygral Higgins

Tomek
nie boi się klawiatury

kasiekk napisał/a:
gawron napisał/a:
wygral Higgins

wygral wygral ale w jakim stylu!!! niesamowity byl
a Rossi jest i tak najlepszy (to w wyscigach motogp) :)

Wojtekk 
szybki pisarz

Wysłany: Pon 07 Lis, 2005   

M4b napisał/a:
Jest wiele sportów motorowych gdzie liczy się przede wszystkim kierowca i jego umiejętności - wszystkie motocyklowe, z samochodowych rajdy

Koronnym przykładem niech będzie Rajd Paryż - Dakar....

A wracjając do Formuły 1, to fanem Schumachera też nie jestem, choć trzeba przyznać, że na deszczu facet ma fenomenalne wyczucie....
W Formule miany mają isć ku lepszemu, ale czy to pomaga....? Mam wrażenie, że ostatnio popularność tego sportu trochę podupada...

Odpowiedz do tematu