modliszka totalny rekordzista AI - Artificial Intelligence
Wysłany: Czw 29 Wrz, 2005 SKAZANI NA SŁOWICZĄ :);):)
Która wspolnota według Ciebie działa najnormalniej Którzy mieszkancy mają stworzone najdogodniejsze warunki mieszkalne i urbanistyczne. Gdzie chciałbys się przeniesc, za przyslowiowym dotknieciem złotej rożdżki majac do wyboru oczywiscie, obrąb naszego osiedla
_________________ "zanim język puścisz w taniec
nałóż na mordę kaganiec..."
oddalem glos na moja kochana wspolnote Pelikany, z jednego powodu ktory dla mnie jest wazny - mieszkam na skraju osiedla wiec mam blisko "na wolna przestrzen zyciowa" Ale jak Modliszka zatytulowala jestem skazany na slowicza.
Wysłany: Czw 29 Wrz, 2005 Re: Moj Glos
jar napisał/a:
oddalem glos na moja kochana wspolnote Pelikany, z jednego powodu ktory dla mnie jest wazny - mieszkam na skraju osiedla wiec mam blisko "na wolna przestrzen zyciowa" Ale jak Modliszka zatytulowala jestem skazany na slowicza.
Jar, moze pocieszy Cie to w małym stopniu, ale zazdroszcze Ci mieszkanka w Twoim miejscu Nie zagladasz sasiadowi w talerz, mozesz popatrzec na otaczajaca nas przyrode a i nie musisz wjeżdżac w gląb osiedla No pomysl, ze nie masz, az tak źle - moglo byc gorzej
Wysłany: Czw 29 Wrz, 2005
RoY napisał/a:
Przyroda na naszym osiedlu szybko się kończy
M.in. Poduszka skończyła część przyrody
To prawda, ale nie mozna obwiniac ludzi tam mieszkajacych....wrobił nas MH i wszeklie "podziekowania" naleza sie wlasnie jemu ...Do nas nalezy jedynie, dopasowac sie do otaczajacej nas rzeczywistosci i nauczyc sie w niej zyc
Pozdrawiam
Trudno mi ocenić która wspólnota działa "najnormalniej" gdyż interesuję się tylko swoją .
Co do warunków urbanistycznych to ostatnio to się wciąż zmienia - nowe płotki, bramki, szlabany... I co ciekawe to w założeniach miały to być zmiany na lepsze ale jak widać różnie to ostatecznie wychodzi . Ciężko więc oceniać wspólnotę jedynie pod względem nie dość że chwili obecnej, to jeszcze tylko pod względem mieszkalno-urbanistycznym. Nigdy nie wiadomo czy zmiana nie okazałaby się wyjściem z deszczu pod rynnę . Kto wie co się wewnątrz wspólnoty kryje .
Tak więc ja za różdżkę osiedlową dziękuję, zostaję na Strusiej . Najważniejsze że daszek nad głową mam, autko daszek też ma więc już nie muszę (jak kiedyś) szukać przez 20 minut miejsca do zaparkowania . A co się czasami naklnę na "parkujących inaczej" to i tak domena wiekszości słowiczych uliczek .
_________________ Kaffi
"Nie żałuj, że nie spełniły się Twoje marzenia. Pożałowania godnym jest tylko ten, kto nigdy nie marzył." - M. von Ebner-Eschenbach
Ja się wypowiedziałam "opisowo", nie wzięłam udziału w ankiecie gdyż uważam że ankieta w tym temacie nie ma za bardzo sensu. To są wybory czysto teoretyczne, ale przecież w zamiarze Modliszki miały coś pokazać. Jeśli wynik "wyboru wspólnoty" ma być miarodajny to przed podjęciem decyzji trzeba by spojrzeć na każdą wspólnotę dokładnie i pod wieloma względami ją prześwietlić. A podejrzewam że większość z nas nie ma pojęcia co się dzieje w innych wspólnotach, może mieć jedynie "mgliste pojęcie" na podstawie postów na forum. Ale to nie jest silna podstawa do oceny całej sytuacji we wspólnocie.
Tak, wiem, to tylko ankieta, tylko teoretyczna... Sorki, jeśli za bardzo mnie poniosło hihi
_________________ Kaffi
"Nie żałuj, że nie spełniły się Twoje marzenia. Pożałowania godnym jest tylko ten, kto nigdy nie marzył." - M. von Ebner-Eschenbach
Wysłany: Czw 29 Wrz, 2005
Dla mnie jest to jedno osiedle, sztucznie podzielone "zasiekami" jednak wspolnoty troszke sie roznia..... chocby wzrokowo ....a ankieta jest "wycieczka marzycielska" gdyz kazdy z nas mieszka tam gdzie mieszka, jadnak fantazje nie znaja granic, barjer i szlabanów
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum