Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe Strona Główna Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe
Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum mieszkańców ulic: Albatrosów, Strusia, Pelikanów i Tukanów

•  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •   Statystyki  •  Rejestracja  •   Zaloguj  •   Album  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
SKAZANI NA SŁOWICZĄ :);):)

Gdzie chcialbys miec swoje "gniazdko" ???
Albatrosy
17%
 17%  [ 4 ]
Modus
4%
 4%  [ 1 ]
Misie
21%
 21%  [ 5 ]
Poduszka
8%
 8%  [ 2 ]
Strusie
17%
 17%  [ 4 ]
Pelikany
17%
 17%  [ 4 ]
Przy kosciele
13%
 13%  [ 3 ]
Tukany
0%
 0%  [ 0 ]
Głosowań: 23
Wszystkich Głosów: 23

Autor Wiadomość
modliszka 
totalny rekordzista
AI - Artificial Intelligence

Wysłany: Czw 29 Wrz, 2005   SKAZANI NA SŁOWICZĄ :);):)

Która wspolnota według Ciebie działa najnormalniej :wink: Którzy mieszkancy mają stworzone najdogodniejsze warunki mieszkalne i urbanistyczne. Gdzie chciałbys się przeniesc, za przyslowiowym dotknieciem złotej rożdżki :wink: :D majac do wyboru oczywiscie, obrąb naszego osiedla :wink:

jar
odzywa się w niedziele i święta

Wysłany: Czw 29 Wrz, 2005   Moj Glos

oddalem glos na moja kochana wspolnote Pelikany, z jednego powodu ktory dla mnie jest wazny - mieszkam na skraju osiedla wiec mam blisko "na wolna przestrzen zyciowa" :) Ale jak Modliszka zatytulowala jestem skazany na slowicza. :(

modliszka 
totalny rekordzista

Wysłany: Czw 29 Wrz, 2005   Re: Moj Glos

jar napisał/a:
oddalem glos na moja kochana wspolnote Pelikany, z jednego powodu ktory dla mnie jest wazny - mieszkam na skraju osiedla wiec mam blisko "na wolna przestrzen zyciowa" :) Ale jak Modliszka zatytulowala jestem skazany na slowicza. :(

Jar, moze pocieszy Cie to w małym stopniu, ale zazdroszcze Ci mieszkanka w Twoim miejscu :wink: Nie zagladasz sasiadowi w talerz, mozesz popatrzec na otaczajaca nas przyrode a i nie musisz wjeżdżac w gląb osiedla :wink: No pomysl, ze nie masz, az tak źle - moglo byc gorzej :P :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Misiek 
lubi się odzywać

Wysłany: Czw 29 Wrz, 2005   

modliszka napisał/a:
...., mozesz popatrzec na otaczajaca nas przyrode....

No przecież wszystko dookoła to przyroda! 8)

modliszka 
totalny rekordzista

Misiek napisał/a:
modliszka napisał/a:
...., mozesz popatrzec na otaczajaca nas przyrode....

No przecież wszystko dookoła to przyroda! 8)

Dzika, nieujarzmiona - bym dodala :P :mrgreen:

RoY 
znany gawędziarz

Przyroda na naszym osiedlu szybko się kończy :cry:
M.in. Poduszka skończyła część przyrody :wink:

modliszka 
totalny rekordzista

RoY napisał/a:
Przyroda na naszym osiedlu szybko się kończy :cry:
M.in. Poduszka skończyła część przyrody :wink:

To prawda, ale nie mozna obwiniac ludzi tam mieszkajacych....wrobił nas MH i wszeklie "podziekowania" naleza sie wlasnie jemu :roll: ...Do nas nalezy jedynie, dopasowac sie do otaczajacej nas rzeczywistosci i nauczyc sie w niej zyc :wink:

Pozdrawiam

pyton 
lubi się odzywać

Tylko Pelikany.... :!: :mrgreen:

Kaffi 
Moderator
Z czeluści piekielnych ;-)

Wspólnota: Meander
Ulica: Strusia

Trudno mi ocenić która wspólnota działa "najnormalniej" gdyż interesuję się tylko swoją :) .
Co do warunków urbanistycznych to ostatnio to się wciąż zmienia - nowe płotki, bramki, szlabany... I co ciekawe to w założeniach miały to być zmiany na lepsze ale jak widać różnie to ostatecznie wychodzi ;-) . Ciężko więc oceniać wspólnotę jedynie pod względem nie dość że chwili obecnej, to jeszcze tylko pod względem mieszkalno-urbanistycznym. Nigdy nie wiadomo czy zmiana nie okazałaby się wyjściem z deszczu pod rynnę ;) 8) :P . Kto wie co się wewnątrz wspólnoty kryje ;-) 8) .

Tak więc ja za różdżkę osiedlową dziękuję, zostaję na Strusiej :) . Najważniejsze że daszek nad głową mam, autko daszek też ma więc już nie muszę (jak kiedyś) szukać przez 20 minut miejsca do zaparkowania :evil: . A co się czasami naklnę na "parkujących inaczej" to i tak domena wiekszości słowiczych uliczek :evil: .

"Nie żałuj, że nie spełniły się Twoje marzenia. Pożałowania godnym jest tylko ten, kto nigdy nie marzył." - M. von Ebner-Eschenbach

RoY 
znany gawędziarz

Wygląda na to, że ankieta stwierdzi jedynie w jakich proporcjach dzielą się użytkownicy forum na wspólnoty.
Ale to też jest ciekawe :shock: :mrgreen:

LUDZIE GŁOSUJCIE NA ALBATROSY !!!!

Kaffi 
Moderator

Ja się wypowiedziałam "opisowo", nie wzięłam udziału w ankiecie gdyż uważam że ankieta w tym temacie nie ma za bardzo sensu. To są wybory czysto teoretyczne, ale przecież w zamiarze Modliszki miały coś pokazać. Jeśli wynik "wyboru wspólnoty" ma być miarodajny to przed podjęciem decyzji trzeba by spojrzeć na każdą wspólnotę dokładnie i pod wieloma względami ją prześwietlić. A podejrzewam że większość z nas nie ma pojęcia co się dzieje w innych wspólnotach, może mieć jedynie "mgliste pojęcie" na podstawie postów na forum. Ale to nie jest silna podstawa do oceny całej sytuacji we wspólnocie.

Tak, wiem, to tylko ankieta, tylko teoretyczna... Sorki, jeśli za bardzo mnie poniosło hihi :wink: 8) :P :mrgreen:

"Nie żałuj, że nie spełniły się Twoje marzenia. Pożałowania godnym jest tylko ten, kto nigdy nie marzył." - M. von Ebner-Eschenbach

modliszka 
totalny rekordzista

Dla mnie jest to jedno osiedle, sztucznie podzielone "zasiekami" jednak wspolnoty troszke sie roznia..... :wink: chocby wzrokowo :idea: ....a ankieta jest "wycieczka marzycielska" gdyz kazdy z nas mieszka tam gdzie mieszka, jadnak fantazje nie znaja granic, barjer i szlabanów :wink: :D

Kaffi 
Moderator

Jeśli mówimy o fantazjach mieszkaniowych to moje wykraczają daleko poza Słowiczą :) . Po co się ograniczać ;-) .

M-Teo 
chętnie gawędzi

Wspólnota: Poduszkowiec

Głos na Poduszkę. :D
Lokalny patriotyzm się we mnie obudził :wink: :mrgreen: :lol:

Kaffi 
Moderator

Haha, RoY miał rację - podejrzewam że większość jeśli zagłosuje to zagłosuje lojalnie na własne podwórko. I cel ankiety na nic ;-) .

Odpowiedz do tematu