Wysłany: Nie 16 Paź, 2005 Restauracje... godne polecenia
Czytam skojarzenia i o latwiznie niedzielnej.... obiadki.
Tak sobie pomyslalem, ze warto zalozyc watek w ktorym mozemy polecic jakas smaczna restauracje.... (sprawdzona teraz a nie jakis czas temu - bo duzo moglo sie zmienic od wizyty powiedzmy pol czy rok temu)
W dniu dzisiejszym zaprosilem zone i corke do restauracji Kredens przy Al. Jerozolimskich.
Sprawdzona "organoleptycznie" parę tygodni temu. Mały przytulny lokal, sympatycznie, ceny akceptowalne . Myślę że warta polecenia .
_________________ Kaffi
"Nie żałuj, że nie spełniły się Twoje marzenia. Pożałowania godnym jest tylko ten, kto nigdy nie marzył." - M. von Ebner-Eschenbach
Ostatnio zmieniony przez Kaffi Pon 17 Paź, 2005, w całości zmieniany 1 raz
modliszka totalny rekordzista AI - Artificial Intelligence
Wysłany: Nie 16 Paź, 2005
Dom Polski restauracja na Saskiej Kepie
Warto odwiedzić ją latem, gdyż można skorzystac z aury i zamówić stolik w ogrodzie. Przepiękna zieleń i gość grający na fortepianie, potrafią sprawić, iż zapomina sie o wszystkim, co nas otacza. Resteuracja nie jest tania, tzn ceny są ciut wyższe niż oferuje "przecietna " resteuracji w Warszawie. Polecam ją jednak w dwóch podstawowych kwestiach - nastroju, jaki tam panuje, oraz dobrego jedzonka. Mmmmmmm
Jest to dosc elegancka knajpa i wypada jakos sie ubrac. Jedzenie i atmosfera bez zarzutu, do tego odpowiednia obsługa. Ceny nie uwazam za wygorowane jak na to co dostaje sie w zamian. Niezadowolonych z proporcji cena/jakosc odsylam np. do restauracji Lalka w Sheratonie, albo do szczytu wszelkiego chamstwa - hotelu Hyatt.
_________________ "zanim język puścisz w taniec
nałóż na mordę kaganiec..."
!!!NEMESIS!!! totalny rekordzista Say my name bitch!
w warszawce jest naprawde sporo dobrych knajpek czy restauracaji, całe szczęscie, bo inaczej bym głodowała
oczywiscie zalezy co kto lubi, ale ja lubię chodzic do :
Presto ( róg Wilczej i Kruczej) - kuchnia włoska, malenka knajpko-restauracja z zaledwie 5 czy 6-cioma stolikami
Bordo - Chmielna ( na przeciwko kina Atlantic) - kuchnia raczej tez włoska, polecam pizze, na cieniutkim ciescie , zwłaszcza z szynką parmenską i kaparami , mniam mają tez dobre sałatki warto zamawówic stolik bo czasem trzeba sporo czekac az sie jakis zwolni, jest to bardziej knajpka z jedzeniem niz restauracja
Tortilla Factory- kuchnia meksykanska, pikantna,
Blue Cactus- podobnie, kuchnia meksykanska ale mają tez steki, wieeeelkie, ledwie mozna zjesc ceny dosc wysokie
Akashia ( na Jana Pawła ) - kuchnia japonska ( sushi itp) jesli ktos lubi takie jedzonko to polecam choc takie jedzonko kosztuje
Apetyt Architektów - pub-restauracja, fajny wystrój i obsługa , choc polecam bardziej na wyjscia imprezowe
Karpielówka - ( na gandhi, niedaleko multikina) troszkę gór w stolicy, wielkie porcje ( np. pół kaczki podane na patelni ) wystrój góralskiej chaty, oczywiscie po miejskim liftingu
Fridays - kuchnia amerykanska, całkiem, całkiem jak piszą ze coś jest z grilla czy z rusztu to mozna byc pewnym ze tak jest na deserek mozna zamówic lody podane na ciescie czekoladowym, pyyyyycha !!!
Prowansja (koszykowa 1) - baaardzo prowansalska ) potrawy włoskie i francuskie,dobre wina. Wadą jest czasem dosc długi czas oczekiwania na jedzonko ceny umiarkowanie wysokie
U Szwejka - plac konstytucji - kiedys naprawde fajna restauracja, nie wiem jak jest teraz dawno nie byłam, ale zawsze mieli super mule ( w czwartki) i sznycelki które wystawał poza niemały talerz
jest jeszcze swietna restauracja z kuchnią azjatycką ale nie pamietam jej nazwy - Rona Van ? Van ron ? nigdy nie moge zapamiętac miesci sie na okopowej przy skrzyzowaniu z leszno, mają super zupkę z owoców morza na trawce cytrynowej i cuuuudne zeberka z grilla - palce lizac
na razie tyle, co złego to nie ja
Ostatnio zmieniony przez Justine Nie 16 Paź, 2005, w całości zmieniany 1 raz
!!!NEMESIS!!! totalny rekordzista Say my name bitch!
Wysłany: Nie 16 Paź, 2005 Re: Restauracje... godne polecenia
gawron napisał/a:
W dniu dzisiejszym zaprosilem zone i corke do restauracji Kredens przy Al. Jerozolimskich.
Polecam - warto...
Smacznie, przyjemnie...
drozej niz w Mc.Donaldzie
Ja mam mniej optymistyczne zdanie o Kredensie. Byłem na imprezce i żarcie średnie. Zamówione eskalopki dotarły do stolika ledwo ciepłe. Nie były tez dobrze przyprawione jak dla mnie. Jedyne co można polecić to szarlotka z lodami. Duży plus to wystrój. Wniosek do Kredensu jedynie na deser.
modliszka totalny rekordzista AI - Artificial Intelligence
Wysłany: Nie 16 Paź, 2005
Szukamy daleko, a przypomniało mi sie, że jest Karczma w Pęcicach
Suuuuuuuuper miejsce, ktore moge polecić każdemu z czystym sercem.
Urocze miejsce i nie daleko od Piaseczna
Również z przepyszym jedzeniem, z wyśmienitymi deserami i niesamowitym wystrojem wnetrza. Cala karczma zrobiona jest na wzór dawnej wioski, majątku. Drewniana zabudowa kryta strzecha, piec i cały wystroj nadaja temu miejscu niesamowity klimat. Jedyna zła informacja, jaka ostatnio uslyszalam, to żeby cokolwiek tam zjesc, nalezy na tydzien wczesniej zarezerwowac miejsce ....
dlatego ze bylem tez kiedys na imprezce (imprezka baaaardzo udana ) zaprosilem rodzinke --- wtedy smakowalo i dzis smakowalo ... fakt - zarcie (drugie danie) mogloby byc nieco cieplejsze... zupa pysk niezle mozna sobie poparzyc...
---- na deser zabraklo mi juz miejsca... ---- cholerka musze sie oduczyc w karczmach smalec jesc przed daniem glownym
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum