z ostatnio sprawdzonych polecam restauracje węgierską Borpince przy ul. Zgoda tuż za Krokiecikiem schodki w dół. Jedliśmy z Pohorem danie dla 2 osób - zestaw gulaszy i leczo.... powiem tylko jedno niebo w gębie! mięsko mięciutkie do tego kluseczki pychota. zamówiliśmy też zestaw surówek... który był zbędny bo gulasze były tak dobre ze aż szkoda było smak zmieniać
[ Dodano: Sro 25 Sty, 2006 16:52 ]
z ostatniej chwili: polecamy restaurację Ale Gloria na ul. Zgoda w budynku w którym jest salon Ermenegildo Zegna i Burberry. Dosyć duży lokal, urządzony z pomysłem, po wejściu do środka zapomina się ze na dworze jest tak zimno, wydaje się że jest się w innym świecie wd\szędzie motyw truskawek
jedzenie drogie ale warto choc raz spróbować. większośc dań przyrządzonych w nietypowy sposób np. jako sałatkę do dania głownego miałam truskawki na ostro ale bardzo smaczne
lepiej rezerwować stolik, my tego nie zrobiliśmy i tylko cudem udało się coś trafić
Wspólnota: Pelikanów
Wysłany: Nie 29 Sty, 2006
motyl napisał/a:
z ostatniej chwili: polecamy restaurację Ale Gloria na ul. Zgoda w budynku w którym jest salon Ermenegildo Zegna i Burberry. Dosyć duży lokal, urządzony z pomysłem, po wejściu do środka zapomina się ze na dworze jest tak zimno, wydaje się że jest się w innym świecie wd\szędzie motyw truskawek
jedzenie drogie ale warto choc raz spróbować. większośc dań przyrządzonych w nietypowy sposób np. jako sałatkę do dania głownego miałam truskawki na ostro ale bardzo smaczne
lepiej rezerwować stolik, my tego nie zrobiliśmy i tylko cudem udało się coś trafić
no własnie, bardzo polecamy
juz samo wejscie robi wrazenie...
a i wystroj reszty ma swoj klimacik
... nawet toalet
Na wspomnienie tych pozycji z menu, ktorych nie sprobowalem leci mi ślinka - wiec chetnie tam jeszcze kiedys wrocimy !
Pilnie potrzebujemy tel. do restauracji greckiej tej przy mleczarni. Czy tam jest jedzonko na wynos??
_________________ Pora na dobranoc, bo już księżyc świeci, dzieci idą spać, mis po flaszkę leci
Miś, Miś! Świńska rura nie miś! Pięćset złotych! Pięćset złotych dla mnie nie ma, a sam forsą sra!
modliszka totalny rekordzista AI - Artificial Intelligence
Wysłany: Nie 29 Sty, 2006
A ja polecam restaurację w Konstancinie o nazwie ‘Kołomyja”. Samochodem jakieś 15 minut od osiedla. Zachęcana od jakiegoś czasu postanowiłam z grupą znajomych odwiedzić dzisiaj ten właśnie lokal. Pierwsze wrażenie bardzo dobre. Zagroda podzielona jest na ekskluzywną część restauracyjną i na samą zagrodę. Każda część ma swój niepowtarzalny klimat i jest odpowiednio przyozdobiona. Gdyby nie fart, pewnie nie udałoby się nam dzisiaj znaleźć stolika. Sala przygotowana na 200 osób, wypełniona była po brzegi.
Wypróbowałam na przystawkę zestaw kresowy „kołomyja” a na danie główne - polędwiczki wieprzowe z ,,runem leśnym'' – pychota.
Ciepła atmosfera wnętrza, miła obsługa, zniechęca do szybkiego opuszczenia tego miejsca. Rozleniwia i wprowadza w błogi nastrój.
Zamieszczam link, oraz kilka fotek, które z robiłam telefonem komórkowym.
_________________ Pora na dobranoc, bo już księżyc świeci, dzieci idą spać, mis po flaszkę leci
Miś, Miś! Świńska rura nie miś! Pięćset złotych! Pięćset złotych dla mnie nie ma, a sam forsą sra!
No, te ceny w Kołomyi to są średnio przystępne, ale biorąc pod uwagę jakość i wielkość serwowanych potraw - jak najbardziej uzasadnione. Jedzenie jest po prostu pyszne, i jest go naprawdę sporo...
Poza tym - co istotne - można bez problemu przyjść z dziećmi - knajpa zapewnia opiekunkę, która zajmie się pociechą. Co prawda wczoraj dziecków było tyle, że nie dawała rady upilnować całego towarzystwa, ale z całą pewnością jest to rzecz pomocna .
No i przede wszystkim polecam piątkową, karnawałową ofertę - płacisz 100pln i karta dań i trunków należy do ciebie - jesz i pijesz co chcesz i ile chcesz... Skorzystaliśmy z tego rozwiązania dwa tygodnie temu i było super. A następnego dnia - tragicznie .
Rezerwować stoliki bezwzględnie należy - wczoraj multum ludzi odbiło się od drzwi... Rezerwacja jest trzymana przez kwadrans od umówionej godziny (w praktyce wczoraj spóźniliśmy się 30 minut i nadal była).
Odświeżam temat gdyż potrzebuję pilnie namiar na jakąś sprawdzoną restaurację z typowo polską kuchnią, w Warszawie, najlepiej Centrum lub okolice. No i w miarę za rozsądne pieniądze .
_________________ Kaffi
"Nie żałuj, że nie spełniły się Twoje marzenia. Pożałowania godnym jest tylko ten, kto nigdy nie marzył." - M. von Ebner-Eschenbach
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum