Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe Strona Główna Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe
Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum mieszkańców ulic: Albatrosów, Strusia, Pelikanów i Tukanów

•  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •   Statystyki  •  Rejestracja  •   Zaloguj  •   Album  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
Restauracje... godne polecenia
Autor Wiadomość
motyl 
totalny rekordzista

Wysłany: Sro 11 Sty, 2006   

z ostatnio sprawdzonych polecam restauracje węgierską Borpince przy ul. Zgoda tuż za Krokiecikiem schodki w dół. Jedliśmy z Pohorem danie dla 2 osób - zestaw gulaszy i leczo.... powiem tylko jedno niebo w gębie! mięsko mięciutkie do tego kluseczki pychota. zamówiliśmy też zestaw surówek... który był zbędny bo gulasze były tak dobre ze aż szkoda było smak zmieniać :lol:

[ Dodano: Sro 25 Sty, 2006 16:52 ]
z ostatniej chwili: polecamy restaurację Ale Gloria na ul. Zgoda w budynku w którym jest salon Ermenegildo Zegna i Burberry. Dosyć duży lokal, urządzony z pomysłem, po wejściu do środka zapomina się ze na dworze jest tak zimno, wydaje się że jest się w innym świecie :D wd\szędzie motyw truskawek :D
jedzenie drogie ale warto choc raz spróbować. większośc dań przyrządzonych w nietypowy sposób np. jako sałatkę do dania głownego miałam truskawki na ostro :shock: ale bardzo smaczne
lepiej rezerwować stolik, my tego nie zrobiliśmy i tylko cudem udało się coś trafić :?

http://www.alegloria.pl/

Pohor 
Moderator

Wspólnota: Pelikanów
Wysłany: Nie 29 Sty, 2006   

motyl napisał/a:
z ostatniej chwili: polecamy restaurację Ale Gloria na ul. Zgoda w budynku w którym jest salon Ermenegildo Zegna i Burberry. Dosyć duży lokal, urządzony z pomysłem, po wejściu do środka zapomina się ze na dworze jest tak zimno, wydaje się że jest się w innym świecie wd\szędzie motyw truskawek
jedzenie drogie ale warto choc raz spróbować. większośc dań przyrządzonych w nietypowy sposób np. jako sałatkę do dania głownego miałam truskawki na ostro ale bardzo smaczne
lepiej rezerwować stolik, my tego nie zrobiliśmy i tylko cudem udało się coś trafić

no własnie, bardzo polecamy
juz samo wejscie robi wrazenie...
a i wystroj reszty ma swoj klimacik
... nawet toalet :)
Na wspomnienie tych pozycji z menu, ktorych nie sprobowalem leci mi ślinka - wiec chetnie tam jeszcze kiedys wrocimy !

marekneon 
totalny rekordzista
ROBI KANAPKĘ

Pilnie potrzebujemy tel. do restauracji greckiej tej przy mleczarni. Czy tam jest jedzonko na wynos??

modliszka 
totalny rekordzista
AI - Artificial Intelligence

A ja polecam restaurację w Konstancinie o nazwie ‘Kołomyja”. Samochodem jakieś 15 minut od osiedla. Zachęcana od jakiegoś czasu postanowiłam z grupą znajomych odwiedzić dzisiaj ten właśnie lokal. Pierwsze wrażenie bardzo dobre. Zagroda podzielona jest na ekskluzywną część restauracyjną i na samą zagrodę. Każda część ma swój niepowtarzalny klimat i jest odpowiednio przyozdobiona. Gdyby nie fart, pewnie nie udałoby się nam dzisiaj znaleźć stolika. Sala przygotowana na 200 osób, wypełniona była po brzegi.
Wypróbowałam na przystawkę zestaw kresowy „kołomyja” a na danie główne - polędwiczki wieprzowe z ,,runem leśnym'' – pychota.
Ciepła atmosfera wnętrza, miła obsługa, zniechęca do szybkiego opuszczenia tego miejsca. Rozleniwia i wprowadza w błogi nastrój.

Zamieszczam link, oraz kilka fotek, które z robiłam telefonem komórkowym.

http://www.kolomyja.pl

Pozdrawiam sąsiadów, ze Słowiczej, których tam dzisiaj spotkałam :wink:

Zdj_cie099.jpg
Plik ściągnięto 6 raz(y) 16,46 KB

Zdj_cie100.jpg
Plik ściągnięto 7 raz(y) 14,79 KB

Zdj_cie103.jpg
Plik ściągnięto 5 raz(y) 18,48 KB

Zdj_cie101.jpg
Plik ściągnięto 6 raz(y) 16,8 KB

Justine 
znany gawędziarz

do greka 737 00 20

smacznego, jesli jeszcze otwarte :)

woweq 
totalny rekordzista
to kluczyk czy szczoteczka?

Modliszka a jak cenowo to wyglada, bo na ich stronie nie znalazlam info. na temat cen?? #-o

Justine 
znany gawędziarz

Woweq, wejdz w menu ( jest na dole strony) i najedz kursowem na danie a wyswietli sie cena ( m.in.)
:D

woweq 
totalny rekordzista

no wlasnie jak cisne na wybrane danie to nic sie nie pokazuje #-o

modliszka 
totalny rekordzista
AI - Artificial Intelligence

Ceny są naprwdę bardzo przystępne - a znajdziesz je Woweq, tu ceny , najeżdżając na poszczególne potrawy ;-)
Polecam i zycze smacznego :mrgreen:

Przed wybraniem się, zachęcam do tego, żeby zadzwonić i upewnić się, czy są wolne stoliki :wink:

Justine 
znany gawędziarz

woweq napisał/a:
no wlasnie jak cisne na wybrane danie to nic sie nie pokazuje

no to nie ciskaj tylko najedz kursorem , nie klikaj i poczekaj a sie ... objawi :)

woweq 
totalny rekordzista

juz dziala...wlaczylam wyszukiwarke Explorera i dziala (a w FireFox nei chce dzialac)...oooo

Justine 
znany gawędziarz

:D

marekneon 
totalny rekordzista
ROBI KANAPKĘ

Justine napisał/a:
smacznego, jesli jeszcze otwarte

Bardzo dziękuję 8)

Marcin 
wprawny pisarz
bez tytułu

Wysłany: Pon 30 Sty, 2006   

No, te ceny w Kołomyi to są średnio przystępne, ale biorąc pod uwagę jakość i wielkość serwowanych potraw - jak najbardziej uzasadnione. Jedzenie jest po prostu pyszne, i jest go naprawdę sporo...

Poza tym - co istotne - można bez problemu przyjść z dziećmi - knajpa zapewnia opiekunkę, która zajmie się pociechą. Co prawda wczoraj dziecków było tyle, że nie dawała rady upilnować całego towarzystwa, ale z całą pewnością jest to rzecz pomocna :) .

No i przede wszystkim polecam piątkową, karnawałową ofertę - płacisz 100pln i karta dań i trunków należy do ciebie - jesz i pijesz co chcesz i ile chcesz... Skorzystaliśmy z tego rozwiązania dwa tygodnie temu i było super. A następnego dnia - tragicznie :) .

Rezerwować stoliki bezwzględnie należy - wczoraj multum ludzi odbiło się od drzwi... Rezerwacja jest trzymana przez kwadrans od umówionej godziny (w praktyce wczoraj spóźniliśmy się 30 minut i nadal była).

Miejsce godne polecenia.

Kaffi 
Moderator
Z czeluści piekielnych ;-)

Wspólnota: Meander
Ulica: Strusia
Wysłany: Wto 07 Lis, 2006   

Odświeżam temat gdyż potrzebuję pilnie namiar na jakąś sprawdzoną restaurację z typowo polską kuchnią, w Warszawie, najlepiej Centrum lub okolice. No i w miarę za rozsądne pieniądze :) .

"Nie żałuj, że nie spełniły się Twoje marzenia. Pożałowania godnym jest tylko ten, kto nigdy nie marzył." - M. von Ebner-Eschenbach

Odpowiedz do tematu