Dawniej u Pilarskich robiła pierogi Pani Stasia, wtedy ta knajpa z nich slynęła. Później Pani Stasia przeniosła się do restauracji w Łosiu - tam wspaniałe kartacze przygotowywała, niestety - zdarzyło nam sie "nie trafić" na jej dyżur (może już tam nie pracuje) i nacięliśmy się okrutnie (więcej tam nie byliśmy). Pani Stasiu!! Gdzie Pani teraz gotuje??
_________________ (C)
woweq totalny rekordzista to kluczyk czy szczoteczka?
Wysłany: Pon 17 Paź, 2005
ojjjj....dobre kartacze to jadlam tylko w polnocno-wschodniej Polsce...podobnie jak dobry sekacz - to mozna tylko tam zjesc
Ulica: Inna
nr domu/klatki/mieszkania: 4080/2202
Wysłany: Wto 18 Paź, 2005
!!!NEMESIS!!! napisał/a:
a mówią, że równouprawnienie Wink
powinny być "równoobowiązki" Wink
popieram przedmowce... przejdzmy od slow do czynow... kobiety na traktory...
modliszka napisał/a:
Znam speców (raczej specki) ktore nawet bardzo pokaźne kwoty, potrafia wydac w bardzo krótkim przeciagu czasu Razz Twisted Evil Mr. Green i nie mysle tu o "pierogach" a o czymś dla duszy i ciała
dla duszy piwko a dla ciala golonka
woweq napisał/a:
podobnie jak dobry sekacz - to mozna tylko tam zjesc
no i u mojej babci...
monia napisał/a:
przepyszne greckie zarcie z mila oprawa (tanczacy Grek i latajace talerze Laughing ) Santorini Arrow Saska Kępa mniam Exclamation Rolling Eyes Laughing Mr. Green
przed weekendem warto zarezerwowac wczesniej stolik, bo zle sie je na stojaco, na dworze gdy snieg sypie lub deszcz leje a ludnosc okoliczna zaglada w talerze
_________________ CAŁY TEN PORZĄDEK DO TEGO SIĘ SPROWADZA, ŻE WŁADZA DAJE KASĘ A KASA TO WŁADZA!!!
modliszka totalny rekordzista AI - Artificial Intelligence
Wysłany: Sro 14 Gru, 2005
Nie polecam restauracji "Sekret" na Starym Mieście.
Powiem krótko : posiada klimat i przepiękne wnętrza, ale...
Jest dość drogo, ...cukier podają w płynie (dosłownie) a mleko w kostkach (tu przenościa). Specjalizują się w dziczyźnie, choć oferują również spory wybór innych rodzajów mięs. Dnia głowne podawane są w niskich temperaturach, jakby były na biegu odgrzewane. Jedyne, co mogę polecić, to przystawki z dodatkiem ryb i domowy pasztet z dziczyzny oraz żurawiną.
_________________ "zanim język puścisz w taniec
nałóż na mordę kaganiec..."
Wysłany: Sro 14 Gru, 2005
Bania Luka przy Pulawskiej - tylko niech ten zespol nie gra tak glosno, to bedzie ok
aha i do rachunku podaja kieiszek z nalewka (coby pomoglo przy placeniu)
Bardzo przyjemne miejsce to "Papu" w al. Niepodległości na wysokości Madalińskiego. Klimat: Orient Express. Jedzonko bardzo smaczne. Ciekawy wybór win. Ceny średnio-wyższe.
a ja jadłam wczoraj w on/off na żurawiej cos co nazywało sie "saltimbocca z rukolą, fasolką szparagową i gnocci" - no po prostu pychota, ceny średnie, sporo dań z dodatkami rybno-morskimi
_________________ Gość wygladasz dzisiaj przepięknie!
Wysłany: Wto 10 Sty, 2006
Czy moze Ktos z Was byl w restauracji: "Rodizio el Toro" przy ul. Walicow 9 ???
_________________ "me, myself & I"
dzeleczka nie boi się odezwać człowieki są takie fajne ;-))
ja polecam Matadora na Grzybowskiej... ceny za danie średnio 30-50zł, ale naprawdę pychotka... ostatnio próbowałam kurczaka w sosie czosnkowym i muszę przyznać, że jeszcze tak dobrze zrobionego mięska nigdy nie jadłam...
_________________ "Piekło wybrukowane jest dobrymi chęciami."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum