Moim zdaniem pracy nalezy szukac poprzez znajomych oraz indywidualnie czyli, należy zaopatrzyć sie w c.v i odbyć dłuuuuugi spacer np. ul. Puławską i składac dokumenty w kazdej napotkanej firmie. Należy także pamietać o Targach Pracy, z własnego doświadczenia wiem ze zdają egzamin
Wspólnota: Pelikanów
Ulica: Pelikanów
Wysłany: Nie 22 Sty, 2006
Moje wieczorne czepialstwo dało znać:
Kania napisał/a:
należy zaopatrzyć sie w c.v i odbyć dłuuuuugi spacer np. ul. Puławską i składac dokumenty w kazdej napotkanej firmie.
W ten sposób drew złozył swoje C.V. w:
- kiosku ruchu
- zakładzie pogrzebowym
- banku
- spółce telekomunikacyjnej
- centrum handlowym
- kinie
- biurze maklerskim
- sklepie spożywczym
- oficynie wydawniczej
i jeszcze kilku napotkanych firmach.
Po namyśle drew postanowił, że wybierze istniejące na rynku firmy, które są zgodne z jego profilem - wykształceniem, zainteresowaniami, doświadczeniem - i złoży C.V. w nich właśnie zamiast iść ulicą i zdawać się na ślepy los...
Kania napisał/a:
Należy także pamietać o Targach Pracy, z własnego doświadczenia wiem ze zdają egzamin
Jak ktoś jest studentem - to tak. Osoby po studiach, z pewnym stażem pracy raczej na takich targach nie mają czego szukać.
_________________ --
drew
[ this text is umop apisdn ]
A to ważne moim zdaniem. Jako absolwent to najlepiej wyjeżdżać zagranicę na praktyki aby doszkolić język i wpisać coś do CV, dobre są też targi pracy.
Wybacz ale jako doświadczony pracownik nie szkuam pracy dla absolwentów bo jest mniej płatna. Ogólnie z obserwacji jak inni awansowali wysuwa się jeden wniosek.
Jak szef to Twój znajomy to masz większą kasę.
Podsumowując im więcej masz znajomych tym większa szansa na dobrze płatną pracę.
Jeśli chcesz pracować to zawsze się coś znajdzie w hipermarkietach, ale z doświadczenia innych nie polecam
Kolego drew pamietajmy że chodzi o produkt finalny jakim jest znalezienie pracy odpowiadającej wykształceniu, zainteresowaniu i itp. Targi Pracy? juz odowiadam:
pewnego lutowego dnia składałem na Targach Pracy dokumenty "jak leci" i w czerwcu odezwała się do mnie pewna warszawska firma, zaprosiła na rozmowę, testy i badania lekarskie, efekt: pracuje juz tam prawie 6 lat
Wspólnota: Pelikanów
Ulica: Pelikanów
Wysłany: Nie 22 Sty, 2006
Kania napisał/a:
Kolego drew
towarzyszu Kania,
Kania napisał/a:
pamietajmy że chodzi o produkt finalny jakim jest znalezienie pracy odpowiadającej wykształceniu, zainteresowaniu i itp. Targi Pracy? juz odowiadam:
pewnego lutowego dnia składałem na Targach Pracy dokumenty "jak leci" i w czerwcu odezwała się do mnie pewna warszawska firma, zaprosiła na rozmowę, testy i badania lekarskie, efekt: pracuje juz tam prawie 6 lat
Tylko że ja, widzisz, wolę gdy to JA wybieram firmę a nie gdy firmy wybierają mnie.
Tak jak napisał CRICKET - zależy czy szukasz pracy bo jej nie masz czy chcesz zmienić.
Zwykle to jest tak: gdy nie masz pracy to szukasz czegokolwiek, ślesz n lewo i prawo i najchętniej wciskałbyś swoje CV ludziom na ulicy.
Jeśli chcesz zmienić pracę - jesteś wybredny, interesują Cię tylko wybrane firmy i stanowiska - lepsze od obecnego. Wówczas raczej wysyłasz CV do ściśle określonych firm i na ściśle określone pozycje. Słanie 'po wszystkich' skutkuje dużą liczbą spotkań, podczas których okazuje się, że zupełnie nie jesteś zainteresowany oferowanymi warunkami - gdyż po prostu poprzeczkę masz ustawioną wyżej niż przeciętna.
_________________ --
drew
[ this text is umop apisdn ]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum