Moim zdaniem należy być dobrym na swoim stanowisku.
Wtedy możemy liczyć na comiesięczne propozycje zmiany firmy.
_________________ Pora na dobranoc, bo już księżyc świeci, dzieci idą spać, mis po flaszkę leci
Miś, Miś! Świńska rura nie miś! Pięćset złotych! Pięćset złotych dla mnie nie ma, a sam forsą sra!
Wspólnota: Meander
Ulica: Strusia
Wysłany: Pon 23 Sty, 2006
Nie zdarzyło mi się szukać pracy na "juuuuuż"... Zawsze jakoś był wybór, miałam trochę czasu itp.
Pytanie (osobiście) w firmach, które mnie interesują... w ten sposób pracuję ponad 9 lat w jednej...
Czytanie ogłoszeń w "Wyborczej" - znalazłam pracę na ponad rok, odeszłam sama, żeby się dalej uczyć...
Pytanie znajomych, rodziny... nie najgorszy sposób. Często ktoś kogoś szuka...
Tyle... Warto być otwartym na nowe informacje...
Myślę że ciężko określić jaki sposób jest najskuteczniejszy. Wszystko zależy (jak to w życiu ).
Skuteczne bywa szukanie przez ogłoszenia w prasie - jeśli masz odzew na wysłane do nich cv.
Skuteczne też jest znalezienie pracy przez znajomości - czasami nawet nie ma rozmowy kwalifikacyjnej .
Skuteczne bywa też pozostawienie swojego cv w firmach pośredniczących.
Tak naprawdę zależy ile się potrafi albo co się opisuje w cv . Jeśli się nie sprawdzimy - z każdej pracy, bez względu na sposób jej znalezienia, możemy "wylecieć" .
Moje trzy pierwsze miejsca pracy znalazłam poprzez ogłoszenia w prasie, czwartą (obecną) mam poprzez znajomość z poprzedniej.
_________________ Kaffi
"Nie żałuj, że nie spełniły się Twoje marzenia. Pożałowania godnym jest tylko ten, kto nigdy nie marzył." - M. von Ebner-Eschenbach
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum