modliszka totalny rekordzista AI - Artificial Intelligence
Wysłany: Sro 13 Kwi, 2005 Dworek Buksza
DWOREK BUKSZA- polecam szczególnie dla fanatyków jazdy konnej. Posiadłość należy do Pana P. Bukszy (zalożyciela i prezesa Klubu Graczy w Polo). Można tam pojeździc konno, poganiac za lisem w czasie świeta Hubertusa oraz potestowac różnego rodzaju konie mechaniczne, podczas duzych imprez. Zapowiedzi imprez mozna znaleźć na stronach :
http://www.buksza.com.pl/
wiecej informacji znajdziecie wpisujac w google :buksza
Odległość od Piaseczna ok.8-10 km
Pozdrawiam
_________________ "zanim język puścisz w taniec
nałóż na mordę kaganiec..."
woweq totalny rekordzista to kluczyk czy szczoteczka?
Wysłany: Sro 13 Kwi, 2005
poczekajcie chwilke bo nie damy rady zobaczyc tych wszystkich miejsc zaczynam pisac liste "miejsc ktore trzeba sobie zobaczyc"
...aha i ostatnio wpadlam na pomysl coby zobaczyc koscioly w okolicy im starsze tym lepiej
woweq napisał/a:
...aha i ostatnio wpadlam na pomysl coby zobaczyc koscioly w okolicy im starsze tym lepiej
hmmm...ja osobiście nie znam sie na architekrurze kościolów i nie moge nic polecić, ale nie polecam napewno architektury szpitala w Piasecznie, można dostac zawału od samego patrzenia
woweq totalny rekordzista to kluczyk czy szczoteczka?
architektura szpitala w Piasecznie delikatnie ujmujac nie jest najpiekniejsza niezaleznie od tego z jakiej strony na to sie patrzy
_________________ "me, myself & I"
W niedzielę, 17 kwietnia, odbędą się w Piasecznie uroczystości upamiętniające 65 rocznicę zbrodni katyńskiej.
Program uroczystości:
godz. 11.50, cmentarz parafialny, ul. Kościuszki - modlitwa za poległych i pomordowanych, Apel Poległych, złożenie wiązanek pod Pomnikiem Katyńskim
godz. 13.00, kościół św. Anny - msza św. w intencji poległych i pomordowanych
ok. godz. 14, plac Piłsudskiego - złożenie wiązanek przy Tablicy Sybiraków, pod Tablicą Józefa Piłsudskiego i Tablicą Katyńską
ok. godz. 14.15, Muzeum Regionalne - otwarcie wystawy "Pamięci Katynia", program poetycki w wykonaniu pani Elżbiety Zawadzkiej
Wysłany: Czw 14 Kwi, 2005 Re: MIEJSCA WARTE POLECENIA ...
modliszka napisał/a:
Ja polecam na spacery - pobliskie Zalesie Dolne...dwa jeziora, spokoj, cisza...polanki i las....przyjemne miejsce, które odwiedza sporo ludzi
Odległość od naszego osiedla ok.3 km
Byłam dzisiaj. Uwielbiałam to miejsce. Uwielbiałam.
Dziś zamiast śpiewu ptaków- ryk i terkotanie silniczka spalinowego, zdalnie sterowanego samochodziku. Zamiast zapachu kwiatów i zieleni wyziewy tegoż silniczka. Do tego rozbawiony właściciel tego "gówienka" próbował w pewnym momencie staranować mój wózek z dzieckiem. Utkęło toto pod podwoziem. Powstrzymywanie się od zdeptania na płasko do wyglądu konserwy przyprawiło mnie o poty.
Jak się rodzą takie debile? że też Matka Ziemia chce to nosić.
_________________ "MYŚLĘ SOBIE, ŻE TA ZIMA KIEDYŚ MUSI MINĄĆ,
ZAZIELENI SIĘ, UROŚNIE KILKA DRZEW..."
"NAJPIERW SIĘ ROZEJRZYJ, POTEM SIĘ ROZEDRZYJ" Marcin
Dla tych co troszke jezdza na rowerze pragne poinformowac, iz na terenie Piaseczna dziala pod PTTKiem klub turystyki rowerowej Pedziwiatr.
Wycieczki sa organizowane z regoly co dwa tygodnie i w niedziele. Wycieczki te sa dosc krotkie, aby wszyscy mieli szanse spokojnie dojechac w wyznaczone miejsca, a organizator ma duza wiedze o okolicach, mozna sie conieco zawsze dowiedziec ciekawych rzeczy. A jak ktos ma ochote na dluzsze trasy to mozna sie umowic indywidualnie we wlasnym gronie. Jesli ktos chce otrzymywac info o planach wycieczek prosze o podanie na adres mmcgolkow@pro.onet.pl swojej checi otrzymywania takich danych z adresem mailowym.
Najswiezszy komunikat:
Zapraszam na wycieczki rowerowe w ramach XXXIV rajdu PTTK "Szukamy wiosny".
23.04 (sobota) - początek o godzinie 10.00 przed szkołą podstawową nr 2 w Konstancinie przy ul. Żeromskiego 15.
Trasa: Konstancin - Obory - Cieciszew - Brześce - Turowice - Słomczyn - Skolimów - Konstancin (zakończenie na Placu Sportowym przy ul. Prusa). Dla chętnych mozliwość noclegu w szkole (potrzebny własny śpiwór i materac)
24.04 (niedziela) - start jak w sobotę
Trasa: Konstancin - Mirków - Opacz - Obórki - Kępa Okrzewska - Powsin - Las Kabacki - Piaseczno
Stanisław Hofman
KTR "Pędziwiatr" PTTK Piaseczno
_________________ --
Joanna
Wspólnota: Meander
Ulica: Strusia
Wysłany: Pią 22 Kwi, 2005
woweq napisał/a:
...architektura szpitala w Piasecznie delikatnie ujmujac nie jest najpiekniejsza niezaleznie od tego z jakiej strony na to sie patrzy
Poczekajcie trochę... szpital jest w nowych rękach i na pewno (chciał nie chciał) nabierze koloru w przeciągu najbliższego roku... Od tego roku podlega pod MSWiA Wołoska w Wawce i mój cholerny dyrektor zrobi z tego małą filię... Już 3/4 pacjentów na oddziale, to nasi "ziomale" (sam kwiat Piaseczna, zamieszkujący np. ul. Nadarzyńską itp. wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr ).
Dla tych co troszke jezdza na rowerze pragne poinformowac, iz na terenie Piaseczna dziala pod PTTKiem klub turystyki rowerowej Pedziwiatr.
Wycieczki sa organizowane z regoly co dwa tygodnie i w niedziele. Wycieczki te sa dosc krotkie, aby wszyscy mieli szanse spokojnie dojechac w wyznaczone miejsca, a organizator ma duza wiedze o okolicach, mozna sie conieco zawsze dowiedziec ciekawych rzeczy. A jak ktos ma ochote na dluzsze trasy to mozna sie umowic indywidualnie we wlasnym gronie. Jesli ktos chce otrzymywac info o planach wycieczek prosze o podanie na adres mmcgolkow@pro.onet.pl swojej checi otrzymywania takich danych z adresem mailowym.
Najswiezszy komunikat:
Zapraszam na wycieczki rowerowe w ramach XXXIV rajdu PTTK "Szukamy wiosny".
23.04 (sobota) - początek o godzinie 10.00 przed szkołą podstawową nr 2 w Konstancinie przy ul. Żeromskiego 15.
Trasa: Konstancin - Obory - Cieciszew - Brześce - Turowice - Słomczyn - Skolimów - Konstancin (zakończenie na Placu Sportowym przy ul. Prusa). Dla chętnych mozliwość noclegu w szkole (potrzebny własny śpiwór i materac)
24.04 (niedziela) - start jak w sobotę
Trasa: Konstancin - Mirków - Opacz - Obórki - Kępa Okrzewska - Powsin - Las Kabacki - Piaseczno
Stanisław Hofman
KTR "Pędziwiatr" PTTK Piaseczno
byłaś na jakiejś wycieczce. Interesuje mnie tempo jazdy, przystanki, czas ich trwania, czy oprócz kręcenia robi się coś wspólnie (grill, zimna herbatka ). Pytam, bo jeżdżę wyłącznie z przyjaciółmi ale ..... zawsze to coś nowego.
_________________ "...a miało być tak pięknie, wywiady, telewizja, wizyty w zakładach pracy..."
byłaś na jakiejś wycieczce. Interesuje mnie tempo jazdy, przystanki, czas ich trwania, czy oprócz kręcenia robi się coś wspólnie (grill, zimna herbatka Smile ). Pytam, bo jeżdżę wyłącznie z przyjaciółmi ale ..... zawsze to coś nowego.
Tak, bylam. Tempo raczej wolne, srednia wychodzi ok 17 km/h. Trasa srednio ok 30 km, wiec niezawiele. Ale pozwala to na jazde tym mlodszym jak i starszym, kto chce to kawalek sobie jedzie szybciej i czeka w jakims miejscu. Przystanki sa co jakis czas, czesto przewodni opowiada o danej okolicy.
na grila sie nie zalapalismy, moze takie wycieczki tez byly. Osobiscie wole dluzsze i szybsze trasy, wiec na tych wycieczkach nie bywam czesto
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum