Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe Strona Główna Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe
Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum mieszkańców ulic: Albatrosów, Strusia, Pelikanów i Tukanów

•  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •   Statystyki  •  Rejestracja  •   Zaloguj  •   Album  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
MIEJSCA WARTE POLECENIA ...
Autor Wiadomość
modliszka 
totalny rekordzista
AI - Artificial Intelligence

Wysłany: Sro 13 Kwi, 2005   Dworek Buksza

DWOREK BUKSZA- polecam szczególnie dla fanatyków jazdy konnej. Posiadłość należy do Pana P. Bukszy (zalożyciela i prezesa Klubu Graczy w Polo). Można tam pojeździc konno, poganiac za lisem w czasie świeta Hubertusa oraz potestowac różnego rodzaju konie mechaniczne, podczas duzych imprez. Zapowiedzi imprez mozna znaleźć na stronach :
http://www.buksza.com.pl/
wiecej informacji znajdziecie wpisujac w google :buksza
Odległość od Piaseczna ok.8-10 km

Pozdrawiam

woweq 
totalny rekordzista
to kluczyk czy szczoteczka?

Wysłany: Sro 13 Kwi, 2005   

poczekajcie chwilke bo nie damy rady zobaczyc tych wszystkich miejsc :D zaczynam pisac liste "miejsc ktore trzeba sobie zobaczyc" 8)

...aha i ostatnio wpadlam na pomysl coby zobaczyc koscioly w okolicy im starsze tym lepiej 8)

gawron 
totalny rekordzista

woweq napisał/a:
poczekajcie chwilke bo nie damy rady zobaczyc tych wszystkich miejsc :D zaczynam pisac liste "miejsc ktore trzeba sobie zobaczyc" 8)

:shock: wyprowadzasz sie w niedlugim czasie??? :wink:

woweq 
totalny rekordzista

hmmm, nic mi o mojej przeprowadzce nie wiadomo ale moze warto popytac rodzinke czy sa jakies zmiany :D

gawron 
totalny rekordzista

woweq napisał/a:
hmmm, nic mi o mojej przeprowadzce nie wiadomo ale moze warto popytac rodzinke czy sa jakies zmiany :D

w takim razie spokojnie - wszystko zdazysz zobaczyc - nie jest tego az tak duzo...

modliszka 
totalny rekordzista

woweq napisał/a:
...aha i ostatnio wpadlam na pomysl coby zobaczyc koscioly w okolicy im starsze tym lepiej 8)

hmmm...ja osobiście nie znam sie na architekrurze kościolów :lol: i nie moge nic polecić, ale nie polecam napewno architektury szpitala w Piasecznie, można dostac zawału od samego patrzenia :roll: :!:

woweq 
totalny rekordzista

architektura szpitala w Piasecznie delikatnie ujmujac nie jest najpiekniejsza :shock: niezaleznie od tego z jakiej strony na to sie patrzy :shock: :shock:

modliszka 
totalny rekordzista

Wysłany: Sro 13 Kwi, 2005   "Pomordowani, ale żyją" - 65 rocznica zbrodni katy

W niedzielę, 17 kwietnia, odbędą się w Piasecznie uroczystości upamiętniające 65 rocznicę zbrodni katyńskiej.

Program uroczystości:
godz. 11.50, cmentarz parafialny, ul. Kościuszki - modlitwa za poległych i pomordowanych, Apel Poległych, złożenie wiązanek pod Pomnikiem Katyńskim
godz. 13.00, kościół św. Anny - msza św. w intencji poległych i pomordowanych
ok. godz. 14, plac Piłsudskiego - złożenie wiązanek przy Tablicy Sybiraków, pod Tablicą Józefa Piłsudskiego i Tablicą Katyńską
ok. godz. 14.15, Muzeum Regionalne - otwarcie wystawy "Pamięci Katynia", program poetycki w wykonaniu pani Elżbiety Zawadzkiej

Jagatha 
chętnie gawędzi

Wysłany: Czw 14 Kwi, 2005   Re: MIEJSCA WARTE POLECENIA ...

modliszka napisał/a:

Ja polecam na spacery - pobliskie Zalesie Dolne...dwa jeziora, spokoj, cisza...polanki i las....przyjemne miejsce, które odwiedza sporo ludzi :wink:
Odległość od naszego osiedla ok.3 km

Byłam dzisiaj. Uwielbiałam to miejsce. Uwielbiałam.
Dziś zamiast śpiewu ptaków- ryk i terkotanie silniczka spalinowego, zdalnie sterowanego samochodziku. :shock: Zamiast zapachu kwiatów i zieleni wyziewy tegoż silniczka. :shock: Do tego rozbawiony właściciel tego "gówienka" próbował w pewnym momencie staranować mój wózek z dzieckiem. :evil: :evil: Utkęło toto pod podwoziem. Powstrzymywanie się od zdeptania na płasko do wyglądu konserwy przyprawiło mnie o poty. :evil: :evil: :evil:
Jak się rodzą takie debile? że też Matka Ziemia chce to nosić. :evil:

"NAJPIERW SIĘ ROZEJRZYJ, POTEM SIĘ ROZEDRZYJ" Marcin

Drusie
lubi się odzywać

Wysłany: Czw 14 Kwi, 2005   

Dla tych co troszke jezdza na rowerze pragne poinformowac, iz na terenie Piaseczna dziala pod PTTKiem klub turystyki rowerowej Pedziwiatr.
Wycieczki sa organizowane z regoly co dwa tygodnie i w niedziele. Wycieczki te sa dosc krotkie, aby wszyscy mieli szanse spokojnie dojechac w wyznaczone miejsca, a organizator ma duza wiedze o okolicach, mozna sie conieco zawsze dowiedziec ciekawych rzeczy. A jak ktos ma ochote na dluzsze trasy to mozna sie umowic indywidualnie we wlasnym gronie. Jesli ktos chce otrzymywac info o planach wycieczek prosze o podanie na adres mmcgolkow@pro.onet.pl swojej checi otrzymywania takich danych z adresem mailowym.
Najswiezszy komunikat:

Zapraszam na wycieczki rowerowe w ramach XXXIV rajdu PTTK "Szukamy wiosny".
23.04 (sobota) - początek o godzinie 10.00 przed szkołą podstawową nr 2 w Konstancinie przy ul. Żeromskiego 15.
Trasa: Konstancin - Obory - Cieciszew - Brześce - Turowice - Słomczyn - Skolimów - Konstancin (zakończenie na Placu Sportowym przy ul. Prusa). Dla chętnych mozliwość noclegu w szkole (potrzebny własny śpiwór i materac)

24.04 (niedziela) - start jak w sobotę
Trasa: Konstancin - Mirków - Opacz - Obórki - Kępa Okrzewska - Powsin - Las Kabacki - Piaseczno

Stanisław Hofman
KTR "Pędziwiatr" PTTK Piaseczno

modliszka 
totalny rekordzista

Wysłany: Pią 22 Kwi, 2005   

jedynie autkiem, ale wrzucam:

www.naturatour.pl

pigula 
Moderator
rybka lubi pływać ;)

Wspólnota: Meander
Ulica: Strusia
Wysłany: Pią 22 Kwi, 2005   

woweq napisał/a:
...architektura szpitala w Piasecznie delikatnie ujmujac nie jest najpiekniejsza :shock: niezaleznie od tego z jakiej strony na to sie patrzy :shock: :shock:

Poczekajcie trochę... szpital jest w nowych rękach i na pewno (chciał nie chciał) nabierze koloru w przeciągu najbliższego roku... Od tego roku podlega pod MSWiA Wołoska w Wawce i mój cholerny dyrektor zrobi z tego małą filię... Już 3/4 pacjentów na oddziale, to nasi "ziomale" (sam kwiat Piaseczna, zamieszkujący np. ul. Nadarzyńską itp. wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr :evil: ). :?

sepus
nie boi się odezwać

Wysłany: Czw 28 Kwi, 2005   

Drusie napisał/a:
Dla tych co troszke jezdza na rowerze pragne poinformowac, iz na terenie Piaseczna dziala pod PTTKiem klub turystyki rowerowej Pedziwiatr.
Wycieczki sa organizowane z regoly co dwa tygodnie i w niedziele. Wycieczki te sa dosc krotkie, aby wszyscy mieli szanse spokojnie dojechac w wyznaczone miejsca, a organizator ma duza wiedze o okolicach, mozna sie conieco zawsze dowiedziec ciekawych rzeczy. A jak ktos ma ochote na dluzsze trasy to mozna sie umowic indywidualnie we wlasnym gronie. Jesli ktos chce otrzymywac info o planach wycieczek prosze o podanie na adres mmcgolkow@pro.onet.pl swojej checi otrzymywania takich danych z adresem mailowym.
Najswiezszy komunikat:

Zapraszam na wycieczki rowerowe w ramach XXXIV rajdu PTTK "Szukamy wiosny".
23.04 (sobota) - początek o godzinie 10.00 przed szkołą podstawową nr 2 w Konstancinie przy ul. Żeromskiego 15.
Trasa: Konstancin - Obory - Cieciszew - Brześce - Turowice - Słomczyn - Skolimów - Konstancin (zakończenie na Placu Sportowym przy ul. Prusa). Dla chętnych mozliwość noclegu w szkole (potrzebny własny śpiwór i materac)

24.04 (niedziela) - start jak w sobotę
Trasa: Konstancin - Mirków - Opacz - Obórki - Kępa Okrzewska - Powsin - Las Kabacki - Piaseczno

Stanisław Hofman
KTR "Pędziwiatr" PTTK Piaseczno

byłaś na jakiejś wycieczce. Interesuje mnie tempo jazdy, przystanki, czas ich trwania, czy oprócz kręcenia robi się coś wspólnie (grill, zimna herbatka :) ). Pytam, bo jeżdżę wyłącznie z przyjaciółmi ale ..... zawsze to coś nowego.

gawron 
totalny rekordzista

polecam miejsce w ktorym ma odbyc sie integracja :D w terminie i o czasie uzgodnionym.

Drusie
lubi się odzywać

Cytat:

byłaś na jakiejś wycieczce. Interesuje mnie tempo jazdy, przystanki, czas ich trwania, czy oprócz kręcenia robi się coś wspólnie (grill, zimna herbatka Smile ). Pytam, bo jeżdżę wyłącznie z przyjaciółmi ale ..... zawsze to coś nowego.

Tak, bylam. Tempo raczej wolne, srednia wychodzi ok 17 km/h. Trasa srednio ok 30 km, wiec niezawiele. Ale pozwala to na jazde tym mlodszym jak i starszym, kto chce to kawalek sobie jedzie szybciej i czeka w jakims miejscu. Przystanki sa co jakis czas, czesto przewodni opowiada o danej okolicy.
na grila sie nie zalapalismy, moze takie wycieczki tez byly. Osobiscie wole dluzsze i szybsze trasy, wiec na tych wycieczkach nie bywam czesto

Odpowiedz do tematu