A może założymy spółdzielnie na kuponik na 12 liczb w zakładzie
_________________ Pora na dobranoc, bo już księżyc świeci, dzieci idą spać, mis po flaszkę leci
Miś, Miś! Świńska rura nie miś! Pięćset złotych! Pięćset złotych dla mnie nie ma, a sam forsą sra!
modliszka totalny rekordzista AI - Artificial Intelligence
Wysłany: Sro 16 Lis, 2005
marekneon napisał/a:
A może założymy spółdzielnie na kuponik na 12 liczb w zakładzie
A to tak można ?
Na czym to polega ?
Ja pierwsze słyszę
_________________ "zanim język puścisz w taniec
nałóż na mordę kaganiec..."
* W zakładach prostych typuje się 6 spośród 49 liczb.
* W zakładach systemowych typuje się 7 do 12 spośród 49 liczb.
* Metodą "blankietową" można skreślić od 1 do 8 zakładów na jednym blankiecie.
* Metodą "chybił-trafił" można zagrać od 1 do 10 zakładów na jednym kuponie.
* Opłata za jeden zakład prosty wynosi 1,25 zł, w tym: stawka podstawowa 1 zł + 25% dopłaty na rozwój kultury fizycznej oraz wspieranie kultury narodowej.
* Występuje kumulacja puli na wygrane I stopnia.
zakłady systemowe (od 7 do 12 liczb spośród 49 zamieszczonych na jednym polu typowania)
polegają na skreśleniu na blankiecie lub losowym wyborze przez terminal liczb w ilości odpowiedniej dla danego systemu. Przy czym na wszystkich wykorzystanych polach typowania jednego blankietu muszą występować te same ilości liczb, tj. 7, 8, 9, 10, 11 lub 12.
Za zakłady systemowe płaci się w zależności od tego, ilu zakładom prostym odpowiadają skreślenia:
7 skreśleń równa się 7 zakładom prostym opłata: 7 x 1,25 zł = 8,75 zł
8 skreśleń równa się 28 zakładom prostym opłata: 28 x 1,25 zł = 35 zł
9 skreśleń równa się 84 zakładom prostym
10 skreśleń równa się 210 zakładom prostym
11 skreśleń równa się 462 zakładom prostym
12 skreśleń równa się 924 zakładom prostym
_________________ Pora na dobranoc, bo już księżyc świeci, dzieci idą spać, mis po flaszkę leci
Miś, Miś! Świńska rura nie miś! Pięćset złotych! Pięćset złotych dla mnie nie ma, a sam forsą sra!
Gra grą nawet jak w grę na kompa trzeba zainwestować (choć tam można zyskać tylko dodatkowe życia) a ile $ trzeba tutaj , bo to obliczanie systemów to zbyt skomplikowane:)
_________________ Bajka jest miła słodka i najmilsza z atomówek boi sie ciemności i lubi swojego misia i lubi sie duzo bawić dlatego ma dużo zabawek.
No jak by nie liczyć trzeba zainwestować 1155 zł
ale statystyki są obiecujące
To jest tylko gra, dlatego żeby zmniejszyć ewentualne straty
zakłada się spółdzielnie i zysk lub strata rozchodzi się na wiele osób
Natomiast szanse na wygrana wzrastają
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum