Wspólnota: Pelikanów
Ulica: Pelikanów
Wysłany: Pią 08 Lip, 2005
M4b napisał/a:
Szczególnie kiedy kilka dni wcześniej część z Was radośnie zwyzywała od komunistów ludzi stojących na balkonie - to dodatkowy smaczek.
Nie znam takiego podtekstu. Nie wiem kto kogo wyzywał. I nie zamierzam brać tego pod uwagę. Nie zamierzam pisząc o dokarmianiu kotów zastanawiać się, czy ktoś nie zinterpretuje tego jako uwagi o wyżywieniu uczestników 'fali' w wojsku. Nie chcę pisząc o tym, że nie lubię poezji Tuwima rozważać, czy ktoś nie odczyta tego jako ataku na homoseksualistów (podono Tuwim był gejem)
Wybacz zatem - ale nie zamierzam przejmować się skojarzeniami, których często nawet nie mam szans wykoncypować.
Ot i tyle.
_________________ --
drew
[ this text is umop apisdn ]
Szczególnie kiedy kilka dni wcześniej część z Was radośnie zwyzywała od komunistów ludzi stojących na balkonie - to dodatkowy smaczek
hmmm, juz dawno nie wyzwalam nikogo od komunistow tym bardziej jesli nie znam pogladow politycznych danych osob
jezeli ktos to zrobil widocznie mial jakies podstawy aby sie tak zachowac....
a Ciebie poprosze o nie uogolnianie
ps
milego stania na balkonie
_________________ Pora na dobranoc, bo już księżyc świeci, dzieci idą spać, mis po flaszkę leci
Miś, Miś! Świńska rura nie miś! Pięćset złotych! Pięćset złotych dla mnie nie ma, a sam forsą sra!
monia napisał/a:
jezeli ktos to zrobil widocznie mial jakies podstawy aby sie tak zachowac....
a Ciebie poprosze o nie uogolnianie
Monia, cierpisz chyba na bardzo krótką pamięć.
Takie miłe określenia poleciały w stronę balkonu na którym stała grupka zwana GTW kiedy grupka inna, z tobą w składzie, wracała z osławionego już grilla.
Więc nie ściemniej proszę że nie wiesz o czym mówię.
I proszę nie mów o uogólnianiu, bo nie uogólniam tylko zwracam się do bardzo wąskiej grupki przyjemniaczków.
monia napisał/a:
gratuluje wyostrzonego sluchu w stosunku do "pewnych" grupek osob
trudno było nie słyszeć kiedy darliście się 3 metry niżej ...
monia napisał/a:
a po czwarte uogolniasz gdyz z tej waskiej grupki osob, do ktorej masz awersje, nie WSZYSTKIE krzyczaly KOMUNISCI
Z ust pozostałych nie padło natomiast nic co miałoby załagodzić prowokację następnego konfliktu.
I wyjaśniająć - nie mam awersji do żadnej grupki osób - mam awersję do pewnych wyselekcjonowanych osób, szczególnie takich które innych nazywają egoistami i prostakami same nie będąc wcale lepszymi.
_________________ Zmiana podpisu ...
Ostatnio zmieniony przez M4b Pią 08 Lip, 2005, w całości zmieniany 1 raz
Ulica: Inna
nr domu/klatki/mieszkania: 4080/2202
M4b napisał/a:
Szczególnie kiedy kilka dni wcześniej część z Was radośnie zwyzywała od komunistów ludzi stojących na balkonie - to dodatkowy smaczek.
M4b napisał/a:
I proszę nie mów o uogólnianiu, bo nie uogólniam tylko zwracam się do bardzo wąskiej grupki przyjemniaczków.
M4b napisał/a:
wlasnie, ze zwracajac sie do "waskiej grupki" uogolniasz. bo jak wiesz ta "waska grupka" jest bardzo waska bo jednoosobowa.
M4b napisał/a:
Z ust pozostałych nie padło natomiast nic co miałoby załagodzić prowokację następnego konfliktu.
nastepnym razem krzykne antykomunisci - w celu zlagodzenia
modliszka napisał/a:
dorzuce :
i żeby już przestali nas podsłuchiwac "życzliwi"
przepraszam bardzo, nie zycze sobie aby ktos mowil, ze podsluchuje. jezeli przechodze obok i mimowolnie slysze glosna acz niewyrazna rozmowe to co mam uszy zatkac?
_________________ CAŁY TEN PORZĄDEK DO TEGO SIĘ SPROWADZA, ŻE WŁADZA DAJE KASĘ A KASA TO WŁADZA!!!
nie dawno pisales o kulturze wypowiedzi slowo darliscie sie chyba nie nalezy do "poprawnych politycznie"
M4b napisał/a:
prostakami
masz na mysli markaneona ? on chyba uzywa czasem takich slow
_________________ Tout ce qui n'est pas autobiographique est du plaggiat.
modliszka totalny rekordzista AI - Artificial Intelligence
nuta_pl napisał/a:
przepraszam bardzo, nie zycze sobie aby ktos mowil, ze podsluchuje. jezeli przechodze obok i mimowolnie slysze glosna acz niewyrazna rozmowe to co mam uszy zatkac?
Nuta_pl, wiem ze bardzo ulubiles sobie tą akurat drogę, jest w koncu kilka innych...
Nie zatykaj uszu, bo nie ma powodu. Ladnie powiedz dobry wieczór, ja odpowiem i pomachamy sobie przyjaźnie
_________________ "zanim język puścisz w taniec
nałóż na mordę kaganiec..."
Ulica: Inna
nr domu/klatki/mieszkania: 4080/2202
modliszka napisał/a:
Nuta_pl, wiem ze bardzo ulubiles sobie tą akurat drogę, jest w koncu kilka innych...
Nie zatykaj uszu, bo nie ma powodu. Ladnie powiedz dobry wieczór, ja odpowiem i pomachamy sobie przyjaźnie
nie jest to moja ulubiona droga, bo dluzsza, jednak byl wczoraj z nami pies i ze wzgledu wlasnie na niego zaproponowalem, zebysmy przeszli sie z nim.
poza tym nie wybieraj mi prosze drog, ktorymi moge sie poruszac a ktorymi nie.
_________________ CAŁY TEN PORZĄDEK DO TEGO SIĘ SPROWADZA, ŻE WŁADZA DAJE KASĘ A KASA TO WŁADZA!!!
masz na mysli markaneona ? on chyba uzywa czasem takich slow
Musisz jednak pamiętać, że są to tylko skojarzenia
Przecież skojarzenia według niektórych są dozwolona forma wypowiedzi
_________________ Pora na dobranoc, bo już księżyc świeci, dzieci idą spać, mis po flaszkę leci
Miś, Miś! Świńska rura nie miś! Pięćset złotych! Pięćset złotych dla mnie nie ma, a sam forsą sra!
Synek odzywa się w niedziele i święta Rock forever
Chciałbym zauważyć, że temat dotyczy koncertu U2 w Chorzowie!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum