Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe Strona Główna Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe
Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum mieszkańców ulic: Albatrosów, Strusia, Pelikanów i Tukanów

•  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •   Statystyki  •  Rejestracja  •   Zaloguj  •   Album  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
Koncert U2 w Chorzowie
Autor Wiadomość
woweq 
totalny rekordzista
to kluczyk czy szczoteczka?

Wysłany: Czw 07 Lip, 2005   

musze przyznac, ze robia na mnie wrazenie takie opowiesci z koncertow - jednak osobiscie jakos wole posluchac muzy z CD lub winylu ale nie live. Choc pewnei traci sie wowczas pewien klimat, ktory mozna spotkac jedynie na koncertach

kasiekk 
totalny rekordzista
etatowa zołza

to był pierwszy koncert tej miary, na jakim miałam okazję być. Czekałam prawie pół roku :) i warto było!!
Przyznam się, że scenę (jej konstrukcję) zobaczyłam dopiero na zdjęciach :( z lotu ptaka :) Genialne wrażenie jeżeli chodzi o odbiór wizualny spektaklu - niesamowity - jestem pewna, że zdjęcia tego nie oddają - nietety... synchronizacja ich z dźwiękem - bomba. Do tego skrzętnie ukrywane wzruszenie i ekspresja pozytywnych emocji - nie do powtórzenia!
Warto wybrać się chociaż raz!!

monia 
używa klawiatury

krishna napisał/a:
pozdrawiam wszystkich madrych i tolerancyjnych ludzi

wlasnie nie kazdemu jest to dane.... :arrow:
krishna pozdrowka :P

[ Dodano: Pią 08 Lip, 2005 ]
krishna napisał/a:
komunistom i faszystom mowie stanowcze wyp....ac

sie podpisuje a co :twisted:

woweq napisał/a:
Choc pewnei traci sie wowczas pewien klimat, ktory mozna spotkac jedynie na koncertach

i to jest wlasnie to niesamowity kllimat, ktory pozostaje na dlluuuugo w pamieci :lol: polecam choc raz w zyciu :D przezyc cos takiego :lol:

modliszka 
totalny rekordzista
AI - Artificial Intelligence

Wysłany: Pią 08 Lip, 2005   

monia napisał/a:

krishna napisał/a:
komunistom i faszystom mowie stanowcze wyp....ac

sie podpisuje a co :twisted:

Gratuluje poczucia humoru :? ...szczególnie, w TYM* temacie... :roll:

* koncert U2 i wszystko jasne...

monia 
używa klawiatury

modliszka napisał/a:
Gratuluje poczucia humoru ...szczególnie, w TYM* temacie...

* koncert U2 i wszystko jasne...

coz, zabraklo mi tolerancji dla ludzi popierajacych systemy, ktore tyle zlego wyrzadzily na Świecie i w Polsce :cry: nawet w TYM temacie..................

modliszka 
totalny rekordzista

monia napisał/a:

coz, zabraklo mi tolerancji dla ludzi popierajacych systemy, ktore tyle zlego wyrzadzily na Świecie i w Polsce :cry: nawet w TYM temacie..................

monia napisał/a:
gawron napisał/a:
....

Wiecej tolerancji dla tych co jej nie maja... np. dla mnie - ladnie prosze 8) :lol:

dopraszasz sie tolerancji samej jej nie majac dla innych ludzi....zastanow sie chlopie :!: :?:
mierzi mnie takie gadanie :?

i jeszcze cytacik
"One life
with each other
sisters
brother
one life
but we're not the same
we get to carry each other
Carry each other...."
to cytat z piosenki U2 "One" tak jakos mnie zainspirowalo przed jutrzejszym koncertem :lol: a poza tym zwazywszy na to jakiej muzyki prawdopodobnie sluchasz (a propos muzy grillowej)uznalam za stosowne wyjasnic.... :mrgreen:

spojrz monia, jak słowa mogą w nas "huknąc" ze zdwojoną siła .......przykre.......bez wzgledu na temat dyskusji......

woweq 
totalny rekordzista
to kluczyk czy szczoteczka?

jesli chodzi o koncert - to rzeczywiscie raz w zyciu warto jest (choc ten jeden raz) byc na koncercie!!! mam nadzieje ,ze jeszcze mi sie uda 8)

Ignac 
totalny rekordzista
Doktorek Habilitowany

modliszka napisał/a:
...

Liszka :shock: ... zaczynam się Ciebie bać... musze przejrzeć co pisałem na forum i uważniej dobierać słowa... robisz się strasznie uważna i spostrzegawcza. :!: :wink: :mrgreen:

monia 
używa klawiatury

Toz WYRAZNIE napisalam, ze zabraklo mi tolerancji i dodam jeszcze dla wyjasnienia, ze nie czuje sie z tym ani dobrze ani tym bardziej nie jestem z tego dumna. :|

Ignac napisał/a:
Liszka ... zaczynam się Ciebie bać... musze przejrzeć co pisałem na forum i uważniej dobierać słowa... robisz się strasznie uważna i spostrzegawcza.

Ignac o siebie sie nie martw :lol: Ty akurat mozesz spac spokojnie :mrgreen:
nie nalezysz do tych "sledzonych uwaznie*" :twisted: przynajmniej na razie nikomu nie podpadles.... :twisted: :mrgreen:

*nie mam bynajmniej na mysli tego, ze piszesz nieciekawe post wrecz przeciwnie :mrgreen:

drew 
Admin
Homo Pelikanus

Wspólnota: Pelikanów
Ulica: Pelikanów

Tolerancji nie można mylić z ignorancją.

Tolerować można rzeczy, które są mi niemiłe, rażą moje uczucia itp. ale nie przynoszą mi bezpośredniej szkody.
Nie można tolerować złodziejstwa, gwałtów, zbrodni i tym podobnych. To już nie jest tolerancja .
Dlatego nie zamierzam nigdy tolerować komunizmu ani faszyzmu - i, w przeciwnieństwie do Moni, nie będę miał z tego powodu żadnych wyrzutów sumienia.

Będę za to tolerował śmierdzącego pijaczka pod sklepem, ludzi, wierzących i nauczających że Źrółem Wszechrzeczy jest Wielki Brązowy Banan, faceta z gwoździem w nosie oraz osoby słuchające Metalliki od tyłu.

modliszka 
totalny rekordzista

drew napisał/a:
Tolerancji nie można mylić z ignorancją.

Tolerować można rzeczy, które są mi niemiłe, rażą moje uczucia itp. ale nie przynoszą mi bezpośredniej szkody.
Nie można tolerować złodziejstwa, gwałtów, zbrodni i tym podobnych. To już nie jest tolerancja .
.

:shock: :shock: :shock:

Drew, Twoj wywód jest tak bardzo dalece i mocno filozowiczny, ze ja sie poddaje :roll: :roll: :roll:
poniewaz szkoda moralna, dla mnie jest o wiele gorsza, aniżeli szkoda pojeta w Twoim rozumowaniu ...
Moja tolerancja, nie wykracza po za granice, moralnosci i tym sie roznimy.

dla mnie EOT

monia 
używa klawiatury

wiesz Drew czasem ma sie takie moralne dylematy czy warto zło zwalczac złem...
sa to chwile jakis przemyslen, ze moze nie warto....
jednakze moje oficjalne stanowsko jako politologa odnoscie komunizmu i faszyzmu jest jednoznaczne.gotuje sie we mnie jak sobie pomysle co ludzie wyczyniali pod przykrywka tych ideologii. :twisted: i jakie konsekwencje tego w dalszym ciagu ponosimy (nie tylko gospodarcze ale rowniez moralne, jakie postawy i tok rozumowania uksztaltowal komunizm i jak dlugo to sie jeszcze bedzie za nami ciagnelo)....

drew 
Admin
Homo Pelikanus

modliszka napisał/a:

Drew, Twoj wywód jest tak bardzo dalece i mocno filozowiczny, ze ja sie poddaje
poniewaz szkoda moralna, dla mnie jest o wiele gorsza, aniżeli szkoda pojeta w Twoim rozumowaniu ...
Moja tolerancja, nie wykracza po za granice, moralnosci i tym sie roznimy.

Nie wiem, czy jest filozoficzny. Poruszamy tematy z natury filozoficzne - wolnośc, tolerancja - na to nie ma definicji. Zatem rozmawiając o tym nie unikniesz filozofii.

Szkoda moralna jest również i dla mnie szkodą. Dlatego, na przykład, wbrew wielu opiniom na tym forum, występowałem przeciwko prawu do adopcji przez pasy homoseksualne. Ponieważ ja uznałem to za szkodę moralną.

Ktoś mi zarzuci relatywizm - uznanie czegoś za szkodę (moralną czy materialną) czyli nie podlegające tolerowaniu lub uznanie czegoś za nieszkodliwe a przez to podlegające tolerowaniu - samo w sobie jest nietolerancją. Dlatego, że to ja sam określam co jest Dobrem a co Złem - co podlega tolerowaniu a co nie. Czyli jestem nietolerancyjny wobec poglądów innych, którzy dokonają innego podziału. I pewnie będzie miał rację, gdyż nie ma gdzieś jednego wzorca Dobra i Zła, każdy z żyjących musi dokonywać tych wyborów samodzielnie i ponosić ich konsekwencje. Dokonuje ich w sposób relatywny - odnosząc do swojej sytuacji, do wartości, które wyznaje. Zgniły relatywizm.

monia napisał/a:
wiesz Drew czasem ma sie takie moralne dylematy czy warto zło zwalczac złem...
sa to chwile jakis przemyslen, ze moze nie warto....

Zła nie należy zwalczać złem. Cel nie uświęca środków. Takie hasła to właśnie rzucali komuniści i faszyści. To oni chcieli zmyć krwią domnimany brud tego świata.
Brak tolerancji dla zła nie jest 'zwalczania zła złem'. Można czegoś nietolerować i zdecydowanie przeciwdziałać, lecz nie sięgać po 'brudne' argumenty.

monia napisał/a:

jednakze moje oficjalne stanowsko jako politologa odnoscie komunizmu i faszyzmu jest jednoznaczne.gotuje sie we mnie jak sobie pomysle co ludzie wyczyniali pod przykrywka tych ideologii. :twisted: i jakie konsekwencje tego w dalszym ciagu ponosimy (nie tylko gospodarcze ale rowniez moralne, jakie postawy i tok rozumowania uksztaltowal komunizm i jak dlugo to sie jeszcze bedzie za nami ciagnelo)....

I tutaj się zgadzamy.

M4b 
totalny rekordzista
Brak tytułu :)

Do wszystkich uczestników tej dyskusji !
Wasze poglądy polityczno społeczne są Waszymi poglądami i wolno oczywiście wam je mieć.
Wolno je wam również wygłaszać.
Niedopuszczalna jest natomiast forma w jakiej zostało to dokonane.
Słownictwo "wyp...ać" nie mieści się w ptrzyjętych kanonach (Netykieta, regulamin).
Stąd prośba - wygłaszajcie je w formie powszechnie akceptowalnej.

Szczególnie kiedy kilka dni wcześniej część z Was radośnie zwyzywała od komunistów ludzi stojących na balkonie - to dodatkowy smaczek.

monia 
używa klawiatury

M4b napisał/a:
Szczególnie kiedy kilka dni wcześniej część z Was radośnie zwyzywała od komunistów ludzi stojących na balkonie - to dodatkowy smaczek

hmmm, juz dawno nie wyzwalam nikogo od komunistow tym bardziej jesli nie znam pogladow politycznych danych osob :|
jezeli ktos to zrobil widocznie mial jakies podstawy aby sie tak zachowac....
a Ciebie poprosze o nie uogolnianie :wink:
ps
milego stania na balkonie :D

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi