Ulica: Inna
nr domu/klatki/mieszkania: 4080/2202
Wysłany: Sob 18 Cze, 2005 GTW
nurtuje mnie od pewnego czasu jedno pytanie. pytanie bedzie proste jak powierzchnia mózgu romana giertych: czym jest rozwiniecie skrotu GTW?
zastanawialem sie z monia i mamy pewne podejrzenia, co do rozwiniecia tej nazwy, jednak nie jestesmy pewni. poza tym nie wydaje nam sie mozliwym aby ludzie myslacy zaczeli uzywac nazw badz skrotow kojarzacych sie w jakikolwiek spposob z aferami pokazywanymi w serialu telewizyjnym pt. "komisja sledcza d.s............"
_________________ CAŁY TEN PORZĄDEK DO TEGO SIĘ SPROWADZA, ŻE WŁADZA DAJE KASĘ A KASA TO WŁADZA!!!
Ostatnio zmieniony przez nuta_pl Nie 19 Cze, 2005, w całości zmieniany 1 raz
modliszka totalny rekordzista AI - Artificial Intelligence
Wysłany: Nie 19 Cze, 2005 Re: GTW
nuta_pl napisał/a:
nurtuje mnie od pewnego czasu jedno pytanie. pytanie bedzie proste jak powierzchnia muzgu romana giertych: czym jest rozwiniecie skrotu GTW?
zastanawialem sie z monia i mamy pewne podejrzenia, co do rozwiniecia tej nazwy, jednak nie jestesmy pewni. poza tym nie wydaje nam sie mozliwym aby ludzie myslacy zaczeli uzywac nazw badz skrotow kojarzacych sie w jakikolwiek spposob z aferami pokazywanymi w serialu telewizyjnym pt. "komisja sledcza d.s............"
GTW, z tego co pamietam, bylo juz kiedys wyjaśnione, w jakimś innym wątku
a przeciewienstwie do GPW, ktore w sposób enigmatyczny, dawalo wskazówki, dotyczace tego skrótu...
_________________ "zanim język puścisz w taniec
nałóż na mordę kaganiec..."
Wysłany: Nie 19 Cze, 2005
GTW - nie widzielem tamtego watku (nie sledze wszystkiego co sie dziej na forum), ale mi sie kojarzy tylko z jednym, z czyms czym chwalic sie niepowinno...
GPW nie widzialem ale sie rozejrze...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
(po rozejrzeniu sie)
GPW mi sie kojarzy z np. Grand Prix Wegier? lecz pytac sie nie bede - autor sobie tego nie zyczy...
_________________ CAŁY TEN PORZĄDEK DO TEGO SIĘ SPROWADZA, ŻE WŁADZA DAJE KASĘ A KASA TO WŁADZA!!!
Wspólnota: Pelikanów
Ulica: Pelikanów
No dobra, Nuta, żeby rozwiać Twoje wątpliwości
Jak to już było wyjaśniana (odnajdę linka i wkleję) nasze GTW rażąco różni się od "telewizyjnego"
Główne Towarzystwo Wypadowe to twór który się wykrystalizował po kilku/kilkunastu wspólnych grillowaniach tudzież innych formach "integracji" osiedlowej
Jest to grono do którego może dołączyć każdy kto sobie na to solidnie swoją wątrobą zapracuje - podejmujesz wyzwanie ?
Łatwo Ci nie będzie - masz sporo do nadgonienia
M4b napisał/a:
Główne Towarzystwo Wypadowe to twór który się wykrystalizował po kilku/kilkunastu wspólnych grillowaniach tudzież innych formach "integracji" osiedlowej
oj... jakies naciagane jest to rozwiniecie, ale przyjmuje.
M4b napisał/a:
Jest to grono do którego może dołączyć każdy kto sobie na to solidnie swoją wątrobą zapracuje - podejmujesz wyzwanie ?
Łatwo Ci nie będzie - masz sporo do nadgonienia
jako stary punk nie moge byc zrzeszony w zadnej organizacji czy towarzystwie (jest to wbrew mojemy swiatopogladowi ) - a GTW nosi takie znamiona. jednak skoro jest to towarzystwo wypadowe, nie wykluczam, ze mozemy z monia w takim wypadzie uczestniczyc.
Ostatnio zmieniony przez nuta_pl Nie 19 Cze, 2005, w całości zmieniany 1 raz
woweq totalny rekordzista to kluczyk czy szczoteczka?
tym bardziej, ze pogoda coraz lepsza wiec i na takie spotkania latwiej sie umowic (chociaz czy pogoda moze zatrzymac jakies plany)
Ulica: Pelikanów
Nuta, GTW nie jest zreszeniem formalnym , a jedynie luźną grupą wpsarcia i solidarności wątrób i nerek
Zapraszamy na wypady Na pewno Cię (Was) poinformujemy, tylko musicie wykazywać się czujnością, bo z reguły są to spontany organizowana na pół godziny przed rozpoczęciem
Co do planów i pogody - na pewno pogoda nie szkodzi Już grillowaliśmy w czasie ulewy I też było miło
Wysłany: Nie 19 Cze, 2005 Re: GTW
nuta_pl napisał/a:
muzgu
a na dodatek jeszcze na ortografii nie znam sie
[ Dodano: 2005-06-19, 13:01 ]
M4b napisał/a:
tylko musicie wykazywać się czujnością
bede czujny
nuta_pl napisał/a:
GTW - nie widzielem tamtego watku (nie sledze wszystkiego co sie dziej na forum), ale mi sie kojarzy tylko z jednym, z czyms czym chwalic sie niepowinno...
co sie powinno, a co nie powinno.....pozostawie w gestii, kazdego z osobna
zaleca sie jednak, przeczytanie poniższego watku, w celu rozjaśnienia wszelkich wątpliwości
Mi sie fartownie udalo zaliczyc pierwsza chyba integracje (nie mowie o sprzataniu osiedla) i rzeczywiscie od tego czasu watroba i takie tam inne mózgi weszły na wyzsze obroty.
Jezeli komukolwiek skrot sie kojarzy z trzymaniem wladzy to jest trochę w błedzie, bo żadnej wladzy nie mamy, a troche nie jest w bledzie, ale tylko dlatego, ze spodobalo nam sie podobienstwo skrotow - Towarzystwa Wypadowego z GTW.
A Wypadow juz sporo bylo (pogoda nie ma znaczenia w tamtym miejscu) - na kazdym humor byl wiodącym tematem.
Mam nadzieje, ze wypadow takich bedzie jeszcze troche w przyszlosci i SUPER by bylo, jezeli spotkamy sie co i raz na nich w innym gronie, czyli tez z tymi, ktorzy jeszcze nie poznali innych.
jak widac komus bardzo zalezy (i nie mam na mysli Nuta Ciebie)... na mieszaniu..
nuta_pl napisał/a:
oj... jakies naciagane jest to rozwiniecie, ale przyjmuje.
dla Ciebie naciagane bo nie Wiesz jak sie nazwa rozdzila i tak naprawde duza czesc osob brala w tym udzial --- pierwsza integracja ---- byly nawet zarty z tym czym chwalic sie nie powinno.... w pozniejszym czasie wpadlismy na pomysl Glowne Towarzystwo Wypadowe i zamiescilismy skrot w opisie ... wyjasniajac dokladnie co oznacza.... niestety czesc osob nie chce tego przyjac do wiadomosci i nadaje temu innego znaczenia .... tym osobom zycze powodzenia - tak sie zloszcza ze az strach ...
gawron napisał/a:
dla Ciebie naciagane bo nie Wiesz jak sie nazwa rozdzila
wiec moze gdyby ktos zamiescil na poczatku jakies wspomnienia (cos na ksztalt pamietnika) z narodzin nazwy to to nie byloby tematu. ja oczywiscei i tak zadalbym pytanie, bo jak powiedzialem nie jestem w stanie (nie mam tyle czasu) sledzic wszystkiego co sie dzieje na forum. jesli temat mnie zainteresuje ot go czytam, jesli nie to pomijam. wiem wprawdzie, ze zazwyczaj nastepuje bardzo szybkie odejscie od tematu na rzecz dyskusji o czyms innym lub wrecz o "dupie maryni" ale coz nie mam tyle czasu i juz.
teraz, gdy juz sprawa sie wyjasnila - wszyscy wiedza lub moga sie dowiedziec coz to jest. mam jedynie nadzieje, ze Główne Towarzystwo Wycieczkowe nie bedzie, a w zasadzie jego czlonkowie nie beda brali przykladu z ludzi tworzacych Grupe Trzymajaca Wladze.
W tym temacie i w tych zarzutach, zawsze nurtowalo mnie jedno pytanie .....
nad czym, nad kim, po co, dlaczego i w jakim celu, ktos z GTW mialby brac przyklad, z powszechnie rozumianej Grupy Trzymajacej Wladze
o jakiej wladzy sie tu mówi, bo albo jestem nieswiadoma, albo czegos nie rozumiem...
_________________ "zanim język puścisz w taniec
nałóż na mordę kaganiec..."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum