Szanowni Forumowicze...
Temat dla wielu może mało istotny, ale mimo wszystko....
Tak się złożyło, że te kilka ostatnich dni przyniosło zwększenie ilości przeziębień i grypopodobnych...
Niestety czuję, że mnie też zaczyna łapać, co mnie mocno irytuje, bo nie lubię bardzo być niedysponowany
Może macie jakieś doświadczenia z medykamentami na tego typu przypadłości - ja zwsze wchodzę do apteki i nie mam pojęcia o co poprosić, bo się na tym kompletnie nie znam...
Kupiłem Gripex, Scorbolamid i Vit C 1000.
Może Wy możecie polecić coś skutecznego...
Staropolskie metody również mile widziane
przeziebienie lecze takimi pol-lekami, ale z grypa mam zle doswiadczenia... koczy sie conajmniej tygodniem lezakowania, wsciekloscia, ze mnie dopadlo i nadwyrezaniem cierpliwosci miszaga... biedny... normalnie mam trudny charakter a kiedy jestem chora, oops, ciezka sprawa.
to zawolam: pigula! pomocy fachowa! wirus na forum!
_________________ (C)
woweq totalny rekordzista to kluczyk czy szczoteczka?
Wysłany: Sro 21 Wrz, 2005
Pigula teraz "troszke urlopowo" zajeta - wiec musimy starac sie sami leczyc - ciekawa jestem co z tego bedzie
a co powiecie na te szczepienia przeciew grypie??
dlatego z nich nie korzystam....
ogólnie dopada mnie dwa razy w roku - jesień i wiosna....
można przeżyć, a jakoś nie lubię takich ingerencji w system obronny organizmu...
Może Wy możecie polecić coś skutecznego...
Staropolskie metody również mile widziane
Ze staropolskich sposobów to znam tylko jeden ... okłady z młodych piersi ... mi osobiście pomaga ... tylko coraz trudniej o składniki.
W przypadku problemów ze zdobyciem leku staropolskiego polecam , łatwiejszy do dostania w aptekach , Coldrex (takie świństwo w saszetkach do rozpuszczania) najlepiej w witaminą C... też nieźle działa.
[ Dodano: 2005-09-21, 22:26 ]
kasiekk napisał/a:
regularnie po nim choruje. ale co roku szczepionke zaliczam.
Najwyższy czas wyciągnąć z tego jakieś wnioski ... przecież grypa ma tyle szczepów i odmian, że nie sposób się na wszystkie zaszczepić ... poza tym jak my ludzie, w tym roku wyhodujemy szczepionkę na tego "robala", to on sobie ewoluuje i w następnym roku jest już w innej odmianie i możemy sobie tą szczepionkę w d... wsadzić.
polecam wszystkim specyfik pod nazwą GREPOSEPT. zazwyczaj moja choroba wyglada tak ze dostaje od lekarza antybiotyk na 7 dni - nie pomaga, kolejny antybiotyk na 7 dni - pomaga ale nie do konca. wynikiem tego jest sytuacja taka ze katar, bol gardla, ewentualna goraczka mijaja ale zazwyczaj kaszel zostaje ze mna na miesiac....
w zeszlym roku wyczailam wlasnie ten greposept... i wszystko jak reką odjął...
ma bardzo szerokie zastosowanie. mozna stosowac profilaktycznie. naprawde polecam nie tylko na przeziębienia i grypę
_________________ Gość wygladasz dzisiaj przepięknie!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum