Zespół Ich Troje z piosenką "Follow My Heart" będzie reprezentować Polskę w 51. edycji Konkursu Piosenki Eurowizji, którego finał odbędzie się 20 maja w stolicy Grecji - Atenach. Decyzję tę ogłoszono w sobotę w nocy w programie "Piosenka dla Europy" Telewizji Polskiej
Drugie miejsce w tegorocznym finale polskich eliminacji do Eurowizji, w którym wystąpiło 15 wykonawców, zajęła Katarzyna Cerekwicka z piosenką "Na kolana", a trzecie - grupa The Jet Set z piosenką "How Many People". Wyboru dokonali telewidzowie - poprzez głosowanie audiotele i sms-ami - oraz złożone z muzyków, krytyków i dziennikarzy muzycznych jury, pod przewodnictwem Maryli Rodowicz.
Jak oceniasz ten wybór, czy tym razem Polska ekipa odnieśie sukces?
ps. MIKI...
_________________ Byłem na forum prywatnie...
Ostatnio zmieniony przez Kania Nie 29 Sty, 2006, w całości zmieniany 1 raz
Podjąłem dezyzje o zmianie tamatu postu ponieważ nie chciałem skłócic forumowiczów, reakcja MIKI-ego moim zdaniem była nie przemyslana i zbyt goraca. Tragedia która wydarzyła sie w Katowicach, może miec miejsce wszedzie, nawet w Auchan.
ps. zapraszam do wypowiedzi na nowy temat postu, jeżęli T-D uznasz, że informacja o Katowicach powinna być to proszę o zamieszczenie, dziekuje i pozdrawiam
Wspólnota: Meander
Ulica: Strusia
Wysłany: Nie 29 Sty, 2006
Cytat:
Podjąłem dezyzje o zmianie tamatu postu ponieważ nie chciałem skłócic forumowiczów, reakcja MIKI-ego moim zdaniem była nie przemyslana i zbyt goraca. Tragedia która wydarzyła sie w Katowicach, może miec miejsce wszedzie, nawet w Auchan.
po pierwsze - uważam, że mogłeś zamieścić tego typu informacje na forum,
a co do reakcji Mikiego to nie wiem czym była podyktowana ... jeżeli tym że umieściłeś ten wątek w dziale rozrywka, to była uzasadniona ...
ale nie można po czyjejś wypowiedzi podmieniać tekstu do którego się odnosił
można wykasować tekst, poprosić moderatorów o jego przeniesienie do innego działu lub o zamkniecie watku, ale nie zmieniać tekst !
Ok. przyjmuje krytykę i bedę o tym pamiętał. T-D dziekuje i zapraszam do wypowiedzi na nowy temat.
ps. dlaczego zamieściłem w tym dziale? Rozmaitości jest działem, gdzie rozmawiamy o wszystkim co nie pasuje do reszty forów. Tutaj trafiają wątki poboczne.
Mam nadzieję, że wszystko juz wyjasnione.
_________________ Byłem na forum prywatnie...
modliszka totalny rekordzista AI - Artificial Intelligence
TVP1 emitująca polskie eliminacje do Eurowizji, zachwało się skandalicznie....
O godzinie 20.00, kiedy rozpoczynał się ten program, wszyscy już wiedzieli, co stało sie w Chorzowie. Tłumaczenie się prowadzącego,na zakończenie programu, było żenujące...
_________________ "zanim język puścisz w taniec
nałóż na mordę kaganiec..."
_________________ Gość wygladasz dzisiaj przepięknie!
modliszka totalny rekordzista AI - Artificial Intelligence
Żenujące...
Nie mam tego utrwalonego na żadnym nośniku, ale wyglądało mniej więcej tak...
Pierwszym odważnym, który odważył się na antenie powiedzieć, co się stało i w jakiej atmosferze odbywały się eliminacje, był Michał Wiśniewski. Po jego słowach, zaczerwieniony i zupełnie skonsternowany prowadzący (sorki, ale nie pamiętam nazwiska) zaczął się tłumaczyć, motając się, chrząkając i nie potrafiąc skupić się na sowach które wypowiada. Powiedział, że cała ekipa realizatorska, nie wiedziała, co stało się w Chorzowie, w trakcie programu, byli informowanie przez telefony komórkowe i że niestety nie mógł już przerwać tej machiny, którą w ruch wprowadzili o godzinie 20.00 –bzdura kompletna ! TVP już o godzinie 17.30 podało informację o wydarzeniach w Chorzowie, podczas skoków narciarskich a miała ona postać paska na dole ekranu. Lepiej gdyby prowadzący nic nie powiedział i podzielił się żalem, niż argumentował to zdarzenie w tak prostacki sposób
_________________ "zanim język puścisz w taniec
nałóż na mordę kaganiec..."
Według mnie organizatorzy Eurowizji i Pucharu Świata skompromitowali się, ważniejszy był zysk niż pamięć ofiar. I dlatego juz nie będe zabieral głosu w tej sprawie.
ps. Ich Troje życzę powodzenia, niech wrócą do kraju z nagrodą za miejsce 1.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum