a tak na poważnie, to dla mnie intercyza zakłada pewną czasowość trwania małżeństwa... i gdybym została o niz poproszona, to spakowałabym walizki i powiedziała Do widzenia...
od osoby którą bym kochała, nigdy bym też jej nie wymagała - skoro nie wierzysz, że spędzisz z kimś resztę zycia, to po co przysiegać??
i totalną bzdurą są argumenty typu: że jest to zabezpieczenie np. na wypadek upadku firm, czy bankructwa...
_________________ "Piekło wybrukowane jest dobrymi chęciami."
a tak na poważnie, to dla mnie intercyza zakłada pewną czasowość trwania małżeństwa... i gdybym została o niz poproszona, to spakowałabym walizki i powiedziała Do widzenia...
od osoby którą bym kochała, nigdy bym też jej nie wymagała - skoro nie wierzysz, że spędzisz z kimś resztę zycia, to po co przysiegać??
i totalną bzdurą są argumenty typu: że jest to zabezpieczenie np. na wypadek upadku firm, czy bankructwa...
Myślę dokładnie tak samo
Destiny napisał/a:
idź spać Kania i to już!
Tu również się zgadzam.
Kania napisał/a:
Destiny... spać... a znajdziesz miejsce dla mnie...
Destiny - nie bierz go - zobacz jaki pomarszczony - niedawno go zszyli - może się rozlecieć jak go dotkniesz
Destiny - nie bierz go - zobacz jaki pomarszczony - niedawno go zszyli - może się rozlecieć jak go dotkniesz
nie wiesz, ze liczy sie tylko wnętrze?
A kto Ci tak powiedział
To jest klasyczne u kobiet - a co więcej wcale tak nie myślicie
Powiedz - czy dla Ciebie wygląd faceta nie ma znaczenia ?
To właście wygląd oceniasz w pierwszym kontakcie - często na oglądanie "wnętrza" nie masz już ochoty.
Powiedz - czy dla Ciebie wygląd faceta nie ma znaczenia ?
staram się nie oceniać ludzi po wyglądzie... ale niestety to pewnego rodzaju moje "dobre życzenie", bo prawda jest taka, że jakby przede mna postawili mistera uniwersum i przecietnego faceta, to wybrałabym tego przeciętnego, mając nadzieję, że reprezentuje sobą wiecej, niż wygląd... a to też jest pewnego rodzaju dyskryminacja, nie?
_________________ "Piekło wybrukowane jest dobrymi chęciami."
to wybrałabym tego przeciętnego, mając nadzieję, że reprezentuje sobą wiecej, niż wygląd... a to też jest pewnego rodzaju dyskryminacja, nie?
Jak najbardziej dyskryminacja
Wybrałabyś tak ponieważ :
- obawiałabyś się, że jak taki pikny to może łatwo paść łupem innej kobiety
- spodziewałabyś się, że "nie wszystko złoto...."
totalną bzdurą są argumenty typu: że jest to zabezpieczenie np. na wypadek upadku firm, czy bankructwa...
Chyba jednak nie całkiem totalną... Wyobraź sobie, że Twój mąż prowadzi dobrze prosperujący interes. Wyobraż sobie, że z takich, czy innych powodów odpowiada całym swoim majątkiem za zobowiązania tego interesu. I wyobraź sobie, że któregoś dnia komornik zajmuje to, czego się wspólnie dorobiliście. To nie bajka, to zycie. Intercyza nie ma nic wspólnego z miłością. Jest rozsądnym rozwiązaniem tego, co może, choć wcale nie musi się zdarzyć.
Pozdrawiam !!!
!!!NEMESIS!!! totalny rekordzista Say my name bitch!
Ja zastanawiałam sie nad intercyzą ale ostatecznie jej nie podpisaliśmy. Powód był jeden (o którym pisze Khaimer) - Piotrek ma własną działalność za którą sam odpowiada a w tamtym czasie nie szła mu ona najlepiej. Nie chciałabym żeby po jakims czasie komornik pozabierał wszystko na co ja również (albo wówczas głównie ja ) pracowałam.
_________________ Kaffi
"Nie żałuj, że nie spełniły się Twoje marzenia. Pożałowania godnym jest tylko ten, kto nigdy nie marzył." - M. von Ebner-Eschenbach
kompletnie mnie ten temat nie interesowal przed slubem... uwazam, ze czesciej jest to zabezpieczenie --- intercyze zawsze mozna podpisac - w trakcie trwania zwiazku rowniez ... dlatego arument "komorniczy" nie do konca mnie przekonuje...
BTW --- pamietajcie, ze to co wniesliscie do malzenstwa jest i tak wlasnoscia wnoszacej strony... z intercyza czy bez ---... to co w trakcie trwania zwiazku otrzymacie w spadku tez jest wlasnoscia strony otrzymujacej spadek... z intercyza czy bez...
i sprawa wspolnie zarabianej kasy ...o w morde ja mam jedno wspolne konto --- cholera -- musze to zmienic...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum