Wspólnota: Pelikanów
Ulica: Pelikanów
Wysłany: Pią 24 Cze, 2005
No nie, tyle nagadaliście o tych małżach że chyba pójdę i kupie sobie trochę. Nigdy nie jadłem. Możecie mi polecić skąd wytrzasnąć dobre małże coby początkujący się nie zraził?
_________________ --
drew
[ this text is umop apisdn ]
No nie, tyle nagadaliście o tych małżach że chyba pójdę i kupie sobie trochę. Nigdy nie jadłem. Możecie mi polecić skąd wytrzasnąć dobre małże coby początkujący się nie zraził?
swieze malze sa dostarczane do naszego kraju w czwartki. przylatuja sobie one w beczkach nie wiedzac co je czeka
supermarkety typu GEAN,AUCHAN... (sa tez specjalne sklepy, ktore zamawiaja ten towar a potem sprzedaja tylko w tej chwili nie pamietam telefonow - bo dzwonilismy ale niestety nie udalo nam sie zakupic u nich malz tylko nie pamietam dlaczego )
ja osobiscie najczesciej kupuje w Gean w Jankach jesli nie bedziesz pewnien co do swiezosci towaru to pani bardzo chetnie udzieli Ci poprawnej odpowiedzi
trzeba jednak pamietac ze sklepy nie biora tego towaru duzo gdyz Polacy niestety wola jesc miecho...
ostatecznie mozna tez kupic malze mrozone jesli sa ladne (a to widac czy sa czy nie)
bon apetit
_________________ Tout ce qui n'est pas autobiographique est du plaggiat.
na poczatek polecam mrozona mieszanke owocow morza...
zalej wrzatkiem... sito do lapki jak sie rozmorozi...
patelnia maselko
czosnku cala glowka pokrojona w plasterki (jak chipsy grubosc na oko 2mm)
podsmaz czosnek, ale nie przypal bo bedzie gorzki smak... maly ogien
nastepnie dodaj rozmrozone owoce morza --- nie przykrywaj patelni.... maly ogien przypominam...
poczekaj, az resztki wody wyparuja.... na tym koniec
polecam spozywac z majonezem i bagietka --- nie zapomniec o pifffku.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum