Wspólnota: Meander
Ulica: Strusia
Wysłany: Nie 03 Wrz, 2006
Baniak mam od roku... Jakoś tak wtedy na tym punkcie zgłupiałam...
Kiedyś podobno rodzice mieli akwarium, ale ja tego nie pamiętam. Podobno zlikwidowali, bo brat w nim jako mały dzieciuch... "łowił rybki" i mama się bała, że się utopi...
Wspólnota: Pelikanów
Ulica: Pelikanów
Wysłany: Pon 04 Wrz, 2006
Piguła, a długo jeszcze te roślinki wytrzymają?
Bo ja właśnie wczoraj akwarium kupiłem, ale dopiero muszę je 'uruchomić' (ustabilizować wodę i tak dalej)
Nadmienię, że jestem w tej materii całkowitym żółtodziobem i liczę na dobre rady wszystkich specjalistów!
_________________ --
drew
[ this text is umop apisdn ]
Można powiedzieć, że już nieaktualne. Dziś zostaną zabrane w dobre ręce...
Będę o tobie Drew pamiętała, jak coś będzie na zbyciu... oddam
Zaraziłeś się "akwariozą"?
Wspólnota: Pelikanów
Ulica: Pelikanów
OK, dzięki.
Akwaria zawsze mi się podobały, ale to akurat jest kupowane na urodziny dla synka, który przy każdej wizycie w supermarkcie spędzał godziny z nosem przyklejonym do szyby akwarium.
Na razie kupiłem 200 litrów i zastanawiam się kiedy i jak zacząć to napełniać
No i jeszcze nie wiem nawet jakie ryby chcę mieć... Jestem totalna zielenina!
_________________ --
drew
[ this text is umop apisdn ]
W wolnej chwili wejdź na stronki akwarystyczne (mogę ci podać na PW)... Poprzyglądaj się, poczytaj... Rośliny, proponuję jak najprostsze... Żeby nie było żalu, że zmarniały.
Ryby... musisz się dobrze zastanowić jak chciałbyś żeby baniaczek wyglądał...
Niektóre są ładne, ale ciężkie w hodowli (wrażliwe itp.), inne np. kopią w podłożu (i brudzą przez to strasznie)... Gratuluję pomysłu... No i nie słuchaj tak do końca sprzedawców w sklepie (często chcąc sprzedać coś, wciskają niesamowite kity... a potem cierpią ryby i właściciel zły).
Nie wiem ile synek ma lat, ale i tak sprzątanie i doglądanie inwentarza... spadnie na ciebie. Hihihih...
to i ja się podłączę, chyba będę cuś takiego sobie prezentować pod choinkę a "chodzi" za mna temat od ok. roku, więc w razie czy mogę z pytankami uderzać ?
_________________ Lepiej coś powiedzieć niż głupio milczeć
Wysłany: Wto 05 Wrz, 2006
Tu spróbowałam (robię to pierwszy raz) wrzucić wszystkie posty związane z akwarystyką. W dziale ogłoszenia/inne... jeden z wątków "poszedł" troszkę w innym kierunku i dlatego tak zrobiłam. Mam nadzieję, że mi się udało i niczego nie popsułam...
Jesli chodzi o "akwarystyczne" pytanka... zapraszam. Okazuje się, że całkiem sporo osób ma na osiedlu takie zainteresowania. Cieszę się
Wysłany: Pią 15 Wrz, 2006
W niedzielę (jak dobrze pójdzie i będą chęci) robię tzw. generalkę w akwarium... Wywalam wsio (rybcie do wiadra z filtrem), czyszczę baniak porządnie i zmieniam kompozycję... Więcej korzeni będzie, a zrezygnuję z żabienic (za bardzo się rozrosły)...
Zobaczymy, co z tego wyniknie...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum